Klasični recept, jabuke u šlafrogu, dobio je svoju moderniju inačicu koja je ovih dana mega popularna na TikTok-u. Jabuke i cimet ultimativna su jesenska kombinacija. Postoji puno deserata koji kombiniraju upravo ta dva sastojka, a nama se ovaj jako svidio. Vrlo je jednostavan za napraviti te je jako ukusan. U nastavku vam donosimo recept za jabuke omotane u lisnato tijesto.
Recept za jabuke u lisnatom tijestu
Sastojci:
- 1 kupovno lisnato tijesto
- 1 veća jabuka
- ¼ šalice šećera
- 1 žlica cimeta
- 1 jaje
Lisnato tijesto narežite na trakice debljine prsta. Jabuke ogulite, narežite na kolute i izvadite sredinu to jest peteljku i koštice. U zdjelici pomiješajte cimet i šećer. Jabuke uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera. Trakice lisnatog tijesta omotajte oko jabuke kao što je prikazano ovdje. Premažite jajetom i pospite ostatkom cimeta i šećera. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.