Na TikTok-u smo ponovno otkrili prejednostavan i preukusan recept koji mogu napraviti i oni najmanje talentirani za kuhanje. Odlično je što je ova recept vrlo prilagodljiv i možete koristiti sastojke koje najviše volite ili koje imate kod kuće. Ovaj recept možete raditi i u slatkoj, ali i u slanoj varijanti shodno tome što vam se više jede toga dana.
Jedino što morate imati u svome frižideru kako biste mogli napraviti ovaj recept jest lisnato tijesto i med. Naime zašto naopako pecivo? Pa zato što ga slažete obrnutim redoslijedom na protvan tako da prvo ide nadjev, a na gornju stranu ide lisnato tijesto. Kako biste dobili efekt karamelizacije bitan je med koji će biti prvi sloj vašeg peciva.
Naime prvo ćete na papir za pečenje nanijeti malo meda koja će odgovarati površini vašeg lisnatog tijesta, a zatim ćete slagati sastojke s kojima želite puniti pecivo. U slanoj verziji to može biti slanina, pršut, sir ili bilo koje povrće, dok u slatkoj verziji se možete odlučiti za vaše omiljeno voće.
Mi vam ovdje donosimo videouradak kako biste točno znali kako napraviti viralna upside down odnosno naopaka peciva.