Donosimo vam recept za popularnu Cacio e Pepe tjesteninu

| Wine and dine |

Recept za tjesteninu Cacio e Pepe

Tjestenina je jedno od omiljenih jela ljudima diljem svijeta. Postoje razni recepti za pripremu tjestenine i svakom me je druga vrsta tjestenine omiljena. No ovih dana popularan je jedan vrlo jednostavan recept za pripremu tjestenine koji obara s nogu i zato vam mi u nastavku donosimo recept za tjesteninu Cacio e Pepe koja nam ulazi u favorite kada je u pitanju tjestenina.

Recept za tjesteninu Cacio e Pepe

Recept za Cacio e Pepe tjesteninu
- 160 g tjestenine (po mogućnosti spaghetta)
- 20 g maslinovog ulja
- 100 g sira Pecorino Romano
- sol
- papar (količinu prilagodite vlastitom ukusu)
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi. U međuvremenu u zdjelu stavite ribani sir Pecorino, žličicu crnog papra (po želji i više) i dvije jušne žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja. U zdjelu dodajte kutljaču škrobne vode od kuhanja tjestenine i pustite neka se sir topi dok ne dobijete kremastu smjesu. Tjesteninu odmah iz lonca možete prebaciti u zdjelu gdje vam se nalazi smjesa kao bi zajedno s tjesteninom u smjesu dodali i škrobne vode koja će vaš umak napraviti kremastim. Miješajte dok se ne sjedini s umakom. Poslužite uz još malo grubo mljevenog crnog papra.