Donosimo vam recept za niskokalorični proteinski cheesecake u kojem možete uživati bez grižnje savijesti

| Wine and dine |

Evo recepta za niskokalorični proteinski cheesecake

Mnogobrojni su ljubitelji cheesecake-a jer upravo je taj kolač omiljeni kolač mnogima. No cheesecake je vrlo kaloričan stoga ga se ne preporuča jesti ako pazite na liniju. Budući da je ljeto blizu mnogi od nas žele izgubiti pokoji kilogram stoga vam mi, u nasavku, otkrivamo recept za niskokalorični proteinski cheesecake u kojem možete uživati bez grižnje savijesti.

Evo recepta za niskokalorični proteinski cheesecake

Recept za niskokalorični proteinski cheesecake
Sastojci:
Za bazu:
- 100 g pirovog brašna
- 5 g praška za pecivo
- 40 g eritrita + tekući zaslađivač
- 2 žutanjka
- 50 g maslaca
- 2 žlice mlijeka
Za kremu:
- 50 ml proteinskog napitka od vanilije
- korica jednog limuna
- iscijeđeni sok od jednog limuna
- 50 g praha za puding od vanilije
- 750 g posnog sira
- zaslađivač bez kalorija po želji
Pomiješajte brašno, praška, zaslađivača, maslaca, žumanjka i mlijeka i zamijesite u glatko tijesto. Ostavite u frižideru 5 minuta. Zatim razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup promjera 26 cm. Utucite bjelanjke. Polovicu mlijeka, limunov sok i koricu te zaslađivač zakuhajte. Drugu polovicu mlijeka umutite s pudingom. Kada mlijeko zakuha dodajte puding u smjesu. Kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i dodajte sir. Dobro promiješajte. U smjesu dodajte i bjelanjke te lagano promiješajte dok se smjesa ne sjedini. Smjesu prelijte preko baze i pecite u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva nekih 40 do 45 minuta. Pustite neka se dobro ohladi.