Imamo recept za naukusniju pincu koju ćete pojesti ovog Uskrsa

| Wine and dine |

Ovo je recept za najukusniju uskršnju pincu

Uskrs nam je pred vratima čemu se neizmjerno radujemo. Uskršnja trpeza sadrži delicije koje su nam na popisu najdražih. Uskršnji doručak nam je najdraži obrok u cijeloj godini. Šunka, jaja, kruh, mladi luk, rotkvice sve su uskršnji specijalitete koje jednostavno obožavamo no najdraža nam je ipak pinca. Iz tog vam razloga u nastavku donosimo recept za najukusniju pincu koju ćete pojesti ovog uskrsa.
Recept za pincu
Sastojci:
- 500 g brašna za dizana tijesta
- 10 g kvasca
- 110 šećera
- 50 g maslaca
- 50 g svinjske masti
- 10 g soli
- 4 jaja
- pola mahune vanilije
- 2 velike žlice ruma
- 2 velike žlice maraskina
- 200 ml mlakog mlijeka
U malo mlakog mlijeka razmutite kvasac, dodajte prstohvat šećera i brašna te umutite smjesu koja će biti gusta kao smjesa za palačinke. Pustite smjesu neka se diže. U dignuti kvasac dodajte četvrtinu svih sastojaka te ih dobro izradite. Pospite smjesu brašnom, pokrijte krpom i ostavite da se diže. Nakon što se tijesto diglo dodajte preostale sastojke i umijesite tijesto. Kad ga izradite toliko da se odvaja od posude, pospite ga brašnom i prekrijte krpom te ostavite neka se još jednom digne. Podijelite tijesto u dvije jednake količine, formirajte kugle, složite na lim za pečenje obložen papirom, premažite uljem i još jednom ostavite. Kad narastu za trećinu, premažite ih razmućenim jajem, škarama ili nožem zarežite na površini oblik križa i pecite na 160-180 °C, ovisno o jačini pečnice, 25 do 35 minuta . Ako pince prebrzo tamne pokrijte ih papirom za pečenje ili folijom.