Italija je mjesto rođenja možda i najomiljenijeg jela diljem svijeta - pizze. Pizzu možemo jesti u neograničenim količinama, bilo kada i bilo gdje.
Napulj je grad gdje je nastalo ovo magično jelo no mi smo nedavno otkrili recept za malo drugačiju pizzu koja je odlično jelo za vruće ljetne dane jer je puno lakša od uobičajene pizze.
Recept za pizzu sa Sardinije
Sastojci:
- 2 luka
- 3 tikvica
- 2 srednje mrkve
- 15 cherry rajčica
- 300 grama brašna
- 80 grama parmezana
- 30 grama maslinovog ulja
Luk i cherry rajčice je potrebno narezati na sitne kockice. Mrkvu i tikvice naribajte, a iz tikvica iscijedite višak vode. U zdjelu dodajte sve sastojke i dobro promiješajte i izmijesite dok se smjesa ne ujedini. Na papiru za pečenje razvucite smjesu koja treba izgledati odnosno biti debljine pizze. Pecite u pećnici na temperaturi od 180 celzijusa od 30 do 40 minuta.