Cimet rolice: donosimo vam recept za savršeni zimski desert

| Wine and dine |

Recept za cimet rolice

Prvi put ove zime da smo osjetili što zaista znači zima. Hladno vrijeme nam je stiglo, a ono što nam je možda i prva asocijacija na zimu, kada su u pitanju okusi, je cimet.
Cimet je vrlo intenzivan i specifičan začin koji najviše dolazi do izražaja u vrlo jednostavnom desertu gdje je baš cimet glavna zvijezda. Radi se o cimet rolicama čiji recept možete pronaći u nastavku.

Recept za cimet rolice

Recept za cimet rolice
Sastojci:
- 90 ml toplog mlijeka
- 2 žličice suhog kvasca
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 60 ml rastopljenog maslaca
- 380 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 150 g smeđeg šećera
- 1 i pol žlica mljevenog cimeta
- 55 g maslaca, sobne temperature
- 110 g krem sira
- 40 g maslaca, sobne temperature
- 80 g šećera u prahu
- pola žličice ekstrakta vanilije
Zagrijte mlijeko pa u toplo mlijeko stavite u zdjelu zatim u nju dodajte kvasac, šećer, jaje, žumanjak i otopljeni maslac. Pjenjačom miješajte dok se sastojci ne sjedine. Špatulom umiješajte brašno i sol. Miješajte dok ne dobijete strukturu tijesta. Mijesite tijesto do 10 minuta. U nauljenu zdjelu stavite tijesto i pustite da se digne. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi na dimenzije pravokutnika. U posudici pomiješajte cimet i smeđi šećer. Po tijestu razmažite maslac i pospite mješavinu cimeta i šećera. Tijesto zarolajte i izrežite na rolice. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Pecite 20 do 25 minuta. Ostavite da se ohlade dok pripremate preljev. U zdjelu srednje veličine stavite krem sir, maslac, šećer i ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijte glatku smjesu te ga premažite po cimet rolicama.