Dolazi nam ljeto, a s njima i visoke temperature. Kada su temperature nepodnošljive teška hrana ne dolazi u obzir. Lagana jela poput salata bi trebala biti vaš izbor. Jedna od definitivno najpopularnijih i najfinijih salata je Cezar. Postoje razni recepti za Cezar salatu no jedan od najboljih za naš ukus je onaj Jamie Olivera koji vam donosnimo u nastavku.
Recept za Cezar salatu Jamie Olivera
Sastojci:
- 4 žlice grčkog jogurta
- žlica Worcester umaka
- pola žličice senfa
- 2 fileta slanih inćuna
- korica pola limuna
- sok pola limuna
- 1 žlica vinskog octa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 100 grama naribanog parmezana
- glavica rimske salate
- mala glavica crvenog radiča
- mala glavica crvenog luka
- 2 filea pilećih prsa
- sol
- papar
- šnita kruha
Napravite dresing od grčkog jogurta, Worcester umaka, senfa, inćuna, korice limuna, soka limuna, vinskog octa, maslinovog ulja i parmezana. Salatu operite i narezite na sitne trakice kao i luk. Pomiješajte salatu i dresing kako bi se sjedinili. Na tavi ispecite začinjena pileća prsa (začinite ih soli i paprom). Kruh izrežite na kockice i prepecite na tavi na kojoj ste pekli pileća prsa. Pecite dok kruh ne postane hrskav i zlatan.