Jesen je u znaku bundeva jer stigla je njihova sezona. Osim u dekorativne svrhe Halloweena mi je jako volimo vidjeti i na tanjuru. Osim juhe od bundeve jako je volimo jesti i u obliku pite odnosno bučnice. U nastavku vam donosimo recept za najbolju bučnicu u kojoj ćete uživati ove jeseni.
Recept za bučnicu
Sastojci:
- 30 do 35 dag svježeg kravljeg sira
- 30 do 35 dag posoljene i dobro ocijeđene buče
- 3 do 4 jaja
- 3 do 4 dl kiselog vrhnja
- Sol
- Kupovne kore
Mi bučnicu radimo s kupovnim korama kako bismo što manje vremena potrošili u kuhinji. Vjerujte nam jednako je fino i ukusno.
Naribajte buču, posolite je i ostavite pola sata do sat vremena neka odstoji. Zagrijte pećnicu na 180C. Nakon što je buča odstajala, ocijedite je i izmiješajte je u zdjeli s razmučenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te dodajte sol. Otopljenim putrom premažite kore i po njima rasporedite filu. Zamatajte kore i slažite ih u nauljen pleh. Nekoliko listića putra rasporedite po vrhu. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.