Andrej Barbieri gostuje na Festivalu hrane i vina

| Wine and dine |

2. Hrvatski festival hrane i vina obilovat će ove godine gostovanjima vrhunskih domaćih i stranih chefova koji će kroz tri dana festivala biti zvijezde brojnih cooking showova. U njima će prezentirati sve svoje kulinarsko umijeće, a posjetitelji Festivala moći će promatrati kako nastaju vrhunska kulinarska remekdjela, dok će im autori pritom podijeliti i vrijedne savjete.

4. travnja u 12.00 sati jedan takav cookin show održat će i Andrej Barbieri, chef koji je ljubiteljima vrhunske hrane već godinama dobro poznat, a kojeg su nedavno upoznali i gledatelji omiljenog kulinarskog showa, Celebrity MasterChef Hrvatska.  Njegovi televizijski nastupi začinjeni su zanimljivim i pomalo oštrim komentarima iza kojih stoji dugogodišnje iskustvo u vrhunskim domaćim i stranim restoranima. ChefBarbieri trenutno radi kao executivechef Hotela& Restauranta „Bevanda“. Njegov je profesionalni put počeo 1989. godine u talijanskom Torinu, a uzlaznom putanjom se nastavlja do danas, kada Andrej Barbieri impresionira znanjem, kreativnošću i vještinom. U sve to će se moći uvjeriti i posjetitelji 2. Hrvatskog festivala hrane i vina na njegovom cooking show na kojem će pripremati specijalitete Kvarnera.

Petak je dan za sve ljubitelje pjenušca. U 18.00 sati će poznata hrvatska sommeljerkaJelena Šimić Valentić održati radionicu na temu 'Šampanjac i ostali pjenušavi ljepotani'. Poznata sommeljerkaotkriva na što trebate paziti kad birate najpoznatije pjenušavo vino. Na popisu 'pjenušavih ljepotana' nalaze se šampanjci Taittinger, Villa Sandi prosecco, Tomac Diplomat te ProseccoMoscatoTenuta St. Ana, istinskim ljubiteljima pjenušavih vinskih kapljica ovaj je popis uistinu intrigantan. Za sudjelovanje na radionici svi zainteresirani trebat će izdvojiti 100 kuna.

Sve navedeno uistinu je samo djelić eno-gastro zanimljivosti koje nudi 2. Hrvatski festival hrane i vina. Osim gastro showova, tu su okrugli stolovi, predstavljanje šarolike ponude domaćih regija, radionice, tečajevi i pregršt izvanredne hrane i najfinijih vina. Festival u svakom smislu riječi!

2. Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja uz partnerstvo Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, pokroviteljstvo zemlje pokrovitelja Italije te medijsko pokroviteljstvo Jutarnjeg lista, tportala, Soundset plavog i Mreže tv. Festival također podržavaju Turističke zajednice i županije – Osječko-baranjska županija, Brodsko-posavska županija, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Primorsko-goranska županija, Dubrovačko-neretvanska županija te Istarska županija. 

Program:

  • 3.4.2014 – Poslovni dan
  • 4.4.2014. – Edukativni dan
  • 5.4.2014. – Obiteljski dan

Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.

Cijena ulaznice za Festival iznosit će:

  • Dnevna ulaznica iznosi 35,00 kuna
  • Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15,00 kuna
  • Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90,00 kuna
  • Karta za djecu do 10 godina bit će besplatna