3. kulinarska radionica Suzy Josipović Redžepagić

| Wine and dine |

Rižoto s piletinom

Nakon dvije uspješne radionice “Mama zna!” na temu predjela te juha i svega jušnog u Centru za kulturu prehrane održati će se i treća kulinarska radionica Suzy Josipović Redžepagić na temu: "Riža i rižota."

Suzy, ujedno i naša urednica rubrike Wine&Dine u kojoj svakodnevno objavljuje svoje recepte i sve vezano uz gastronomiju, radionice je koncipirala u tri dijela, teoretski, praktični i onaj najzanimljiviji i najfiniji - kušački.

Tako će ovaj četvrtak, 21. ožujka,  u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, ova autorica najprodavanije domaće kuharice u 2012. godine svojim polaznicima i polaznicama pokušati prenijeti svoja znanja o riži i rižotima. Kako skuhati rižu da bude al dente, koja je riža najbolja za rižoto, što je to soffrito, kakvim jušnim temeljcem treba zalijevati rižoto, koji su to začini koji odgovaraju i uz koju vrstu rižota, treba li poslužiti rižoto kao predjelo ili glavno jelo, treba li prvo oprati rižu ili ne te što će rižotu dati posebnu teksturu i punoću da bi rižoto bio kremastiji i ukusniji... Sve to i još puno toga, uz puno zabave i pozitivne energije, Suzy će prezentirati na svojoj novoj radionici.

Priča o riži i rižotima jako je opširna priča..., ali temelj dobrog rižota uvijek je isti. Iako postoje stotine raznih vrsta rižota jer se on može pripremiti skoro sa svakom namirnicom, svaki rižoto ima 4 obavezna sastojka bez kojih ne ide...“ ispričala nam je Suzy, ali nam nije željela otkriti koja su to četiri sastojka.

Svi koje zanima koje to tajne rižota Suzy zna i kako se pripremaju najbolja i najfinija rižota, mogu se javiti Centaru za kulturu prehrane na telefon 01/4814-466 ili na email: info@kulturaprehrane.hr.