Učinite mali prostor većim

| Living |

Sve više ljudi živi u malim životnim prostorima poput studio stanova i onih jednosobnih. Manjak prostora možete zamaskirati i učiniti vaš stan većim te ga pretvoriti u pravo utočište iz snova.

Ako pravilno iskoristite slobodan prostor, kao i zidove, možete stvoriti unutarnji prostor koji će biti pravi odraz vašeg stila i osobnosti, a istodobno će promijeniti percepciju skučenosti čim u njega uđete.

Izrazite se umjetnošću
Razmislite o umjetničkim predmetima kao o fokusu vašeg doma. Pokušajte kombinirati minimalistički namještaj s umjetničkim djelima koja neće ostaviti nikoga ravnodušnima. Odaberite slike i instalaciju u upečatljivim jarkim i snažnim bojama te ih iskoristite kao fokus točku. Umjetnost je idealna za stvaranje neovisnih područja unutar stana.

Proširite okvir
Postavite fotografije i male slike u uske okvire sa širokim obrubima. Na taj ćete način vizualno povećati sliku i dobiti prisutnost na zidu. Također ćete izbjeći da slike daju dojam poremećaja na zidu, nešto što se vrlo često nalazi u malim prostorima. Pokušajte objesiti jedan ili dva velika komada u sredini zida kako bi se prostoriji dalo više dubine.

Uklonite okvir
Zidove možete učiniti većima i pomoću umjetnina bez okvira. Dati će prostoru osjećaj čistoće i diskrecije te će se idealno uklopiti u stanove koji već imaju upečatljiv namještaj.

Budite neutralni
Korištenje neutralnih boja dati će prostoru svjetlinu, a samim time ga učiniti većim i prostranijim. tako ostavit ćete si više prostora za dekoriranje.

Razmišljajte okomito umjesto vodoravno
Ako vaš stan ima niske stropove, dobra ideja da ih učinite višima je da ukrasne predmete poput police i slika stavljate okomito jedne iznad drugih