Trendovi u uređenju doma u 2021

| Living |

dnevni boravak

Više nego ikada prije, prethodnu godinu smo proveli kod kuće, samim time pokušali smo učiniti domove ugodnijima i ljepšima. Uređenje interijera nam je bio daleko veći prioritet nego planiranje putovanja, stoga smo više planirali uređenje radne sobe ili minibar kutka u dnevnoj sobi. Inspiraciju smo pronalazili najviše na Instagram feedu, a mnogi od nas davali su ideje drugima. U nastavku vam donosimo trendove za uređenje doma u 2021. godine.

fotelja i biljke

Tkanine i prostirke – u svim dezenima i oblicima volimo ponajviše vunu i ovčju kožu zbog kojih se osjećamo posebno, osim pravih komada mogu poslužiti i jeftinije varijante kao i umjetno krzno ili neki drugi odabir tkanine.

tepih šareni

Prigušene boje – u svim prostorijama doma pogotovo u dnevnoj sobi najbolje će pristajati omiljene nam nježne i tople verzije prigušenih boja. Već duže vrijeme u beauty nude boje su apsolutni hit, a sada se to dešava i u svijetu interijera.

nude zid

Vlastita remek djela – talent nije bitan, bitna je samo dobra volja, malo mašte i platno. Tempere ili neki drugi rekvizit u vašim rukama neka oslikaju što god vam padne na pamet te to platno pričvrstite na zid i uživajte u vlastitom „remek“ djelu.

vlastito djelo-interijer

Okruglasti oblici – zaobljeni stolići, zakrivljene sofe i tepisi u svim oblicima osim pravilnih apsolutni su hit 2021. godine.

dnevni boravak- okrugli stol

Vintage s naglaskom na sedamdesete – stari i očuvani komadi koje možete pronaći na sajmištima ili u antikvarijatima također su ovogodišnji hit. Neke stvari jednostavno imaju dušu i odišu toplinom te će dati novo ruho vašem domu.

vintage- police

Kuhinja u boji – iako je do sada siva bila jedna od najpopularnijih boja za kuhinju i kuhinjske elemente, ove godine na tron dolaze indigo plava i zelena boja. Zelene i plave nijanse u kuhinji dodat će dodatan glamur i učiniti je dražim mjestom za provođenje vremena u njoj.

plava kuhinja


Tapete – nakon dugog vremena, nekadašnji hit se ponovno vreća u mobu. Posebice ako ste podstanar i želite upotpuniti uglavnom sterilno bijele stanove za najam tapete i samoljepljive naljepnice idealna su solucija za vas. Ili ako trenutno imate ograničen budžet i ne usudite se previše ulagati ovo također može osvježiti prostor i nadahnuti mu novo ruho.

zidne naljepnice