Ove stvari nemojte bacati iz svog doma

| Living |

 

Pixabay

Postoje sitnice koje nikada ne bismo trebali baciti, bez obzira što se želimo riješiti nepotrebnog nereda u domu i stvoriti red i harmoniju.

Kada sređujete nered i pitate se što baciti, a što sačuvati, uvijek će vam pomoći odgovarajuće pitanje. Primjerice, kad čistite policu za knjige, a ne njoj se nalazi čitava mala knjižnica potrebne i nepotrebne literature, postavite sebi pitanje: “Da mogu ponijeti samo 20 knjiga sa sobom, koje bi to bile”. Postavite slično pitanje i za ostale stvari i sve će vam ubrzo biti lakše.

Pogledajte spisak stvari koje su potrebne u kući.

Razne kolekcije
Sakupljali ste stare ploče, salvete, poštanske markice, porculanske lutke i ostale sitnice? Nemojte ih se tako lako odreći ako ste već uložili trud u vrijedno sakupljanje. Izaberite pet omiljenih sitnica i sačuvajte kao uspomenu na neki period vašeg života, a ostalih se riješite.

Elektronski uređaji
Dok ne ispraznite sve foldere i prebacite bitne informacije na drugo računalo ili mobitel, nemojte bacati elektronske uređaje. Bez obzira na to koliko vam nereda pravili, dok ne budete sigurni da ste sve informacije sačuvali, zaobiđite tehnologiju u čišćenju nereda.

Fotografije
Koliko god da se tehnologija sve više modernizira, fotografije iz djetinjstva su uvijek najdraža uspomena. Spakirajte ih u album i odredite im mjesto gdje će biti.

Važni papiri
Papiri su glavni problem u punim ladicama i vrlo često padne nam na pamet jednostavno sve baciti i napraviti red. Međutim, kada dođe vrijeme za sređivanje, nemojte bacati papire dok sve lijepo ne pregledate.
Izdvojite posebnu ladicu za važne dokumente i uredno sredite tako da u svakom trenutku možete naći neophodne stvari.

Fiksni telefon s kablom
Nikada ne znate kada će vas izdati mobitel i ostali moderni uređaji komunikacije, a kako ne biste ostali bez pomoći i kontakta, fiksni telefon s kablom će vam priteći u pomoć. Sačuvajte bar jedan aparat u kući.

Dobar nakit i kutijice
Ako ste dobili lijep komad nakita u još ljepšoj kutiji, nemojte se toga odreći. Možda ga trenutno ne želite nositi, ali to nikako ne znači da ga trebate baciti. Dobar i kvalitetan nakit uvijek je dobro imati, a ako je spakiran u lijepu kutiju, to će samo povećati njegovu vrijednost.