Oprah Winfrey kupila je novi luksuzni dom

| Living |

Kad vrijedite gotovo tri milijarde dolara i lako možete reći, "bio sam tamo, učinio sam to, imam to" mogli biste se zapitati što napraviti s ostatkom novca nakon uobičajenih investicija.

Već više od desetljeća super bogataši investiraju svoj novac u nekretnine, u stvari, oni kupuju i dijelove planeta u obliku otoka, ogromnih ranča, odmarališta i glamuroznih domova.

Oprah Winfrey, najbogatija žena na svijetu, posjeduje najmanje šest domova i to nakon prodaje svojih domova u Chicagu i Atlanti. U posljednje vrijeme fokus joj je bio Montecito, susjedstvo Santa Barbare. Naime, Oprah je tamo nedavno kupila kuću prijatelja i glumca Jeffa Bridgesa, a  ukupno na istom mjestu posjeduje tri kuće, uključujući Promised Land, kako je imenovala svoj glavni dom i okućnicu od 40 hektara koji  sada vrijedi oko 90 milijuna dolara.

Montecito je traženo susjedstvo na zapadnom vrhu Santa Barbare s vrhunskim pogledom na Tihi ocean. Okruženo gustim zelenilom, susjedstvo se oporavilo od požara koji je 2018.godine uništio puno kuća na tom području.

Kuću Jeffa Bridgesa, Oprah je kupila je nakon što je čekala da se cijena smanji s prvobitnih 7,495 milijuna dolara na 6,85 milijuna dolara, točnu cijenu koju su Jeff i njegova supruga Susan Geston platili prije pet godina.

Kuća Bridgesovih ima dvije spavaće sobe i tri kupaonice te je napravljena u Spanish Revival stilu, a prvotno je izgrađena 1919. godine te je smještena na četiri hektara vrtova.

Temeljito njegovana i podvrgnuta restauraciji i nadogradnji, kuća još uvijek ima svoje originalne prozore, vrata i podove od tvrdog drva te čak pet kamina.

Kuhinja i kupaonice preuređeni su kako bi ih unijeli u 21. stoljeće. Visoki stropovi, prostrani prozori i francuska vrata osvjetljavaju dom i pružaju pogled i izlaz u bujne vrtove.

Ako Oprah nastavi kupovati imovinu svojih susjeda, neće proći dugo vremena dok Montecito ne preimenuju u Oprah Village.

Oprah, također, posjeduje domove na Mauiju, na Havajima, na otoku Orcas, Washington i planinsku ski kućicu u Tellurideu u Coloradu.

Ako želite pogledati više povijesnih, spektakularnih kuća i kuća slavnih ili saznati sve najnovije vijesti o nekretninama posjetite web stranicu Top Ten Real Estate Dealsa.