Najkreativnije ideje za uređenje božićnog drvca

| Living |

S početkom prosinca i Adventa u nama se pojačao božićni duh te uzbuđenje i iščekivanje blagdana. Većina ljudi već je počela ukrašavati svoje domove šarenim lampicama, vijencima, božićnim ukrasima i svijećama, a bliži se i vrijeme za ukrašavanje božićnog drvca, jedne od omiljenih obiteljskih zabava. 

U slučaju da ove godine nemate ideju kako okititi vaš bor, mi vam donosimo nekoliko inovativnih ideja koje će uljepšati vaše jelke i učiniti ih zaista posebnima.

Zvjezdice

1. Zvijezde kao dekoracija

Moderan način uređenja bora korištenjem tradicionalnog božićnog ukrasa, zvijezde, koja se tradicionalno stavlja na vrh jelke. Zvjezdane dekoracije možete pronaći u gotovo svim trgovinama, ali možete ih izraditi i sami tako da izrežete kartonske papire u obliku zvijezda i kroz njih provedete konac. 

Lampice

2. Lampice

Ako ste jednostavna osoba, ili ne volite previše truda davati kićenju bora, za vas smo pronašli elegantan, a opet vrlo jednostavan način da uredite vašu jelku. Naime, samo je omotajte lampicama. Bile to male ili velike lampice, bijele ili u bojama, svakako će osvježiti izgled vaše jelke i pritom joj dati minimalistički, ali i moderan izgled.

Cvijeće

3. Cvijeće umjesto kuglica

Cvijeće

Predviđamo da će ovakav način dekoracije božićnog drvca postati veliki trend u svijetu. Jednostavno svoju jelku, umjesto kuglicama ukrasite umjetnim cvijećem po želji. Nećete morati potrošiti toliko novaca kao na kuglice, a kladimo se da će za vašim drvcem poludjeti svi. 

 4. Jelka u košari 

Još jedna inovativna ideja koja će vaše drvce učiniti veoma posebnim i drugačijim od drugih. Za to će vam trebati 2 stvari; mali bor (pravi ili umjetni) te obična drvena, slamnata ili pletena košara. Po želji drvce ukrasite kuglicama ili lampicama.

 5. Klasične crvene kuglice

Klasično crveno

U slučaju da ove godine niste raspoloženi za kupovanje novih ukrasa i kuglica, s crvenim kuglicama nikada nećete pogriješiti. Crvena boja nekako nas najviše podsjeća na blagdane, a možete je kombinirati s raznim božićnim ukrasima (pahuljicama, zvjezdicama, anđelima, sobovima,..) i s lampicama koje će vašoj jelci donijeti dodatnu raskoš.

 6. DIY božićno drvce

DIY božićno drvce

Ako ste kreativna osoba, a dosta vam je kupovanja jelki, brige o njima i pikavih iglica koje stalno ispadaju, imamo nešto potpuno drugačije za vas - "Improvizirani" bor koji možete izraditi od svakakvih materijala, kao što su grane, stare daske, lampice, itd. Postavite ga na zid ili na pod i ukrasite po želji, također grane možete poprskati ili obojiti bijelim sprejem ili bojom kako bi stvorili efekt snijega na granama.