Trikovi uz koje će vaš dom izgledati upečatljivo i luksuzno

| Interior |

 

Kako biste vaš dom iz sasvim običnog pretvorili u luksuzan i upečatljiv, u tome vam može pomoći nekoliko dizajnerskih savjeta.

Svaka prostorija u vašem domu može imati neku specifičnost koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a mi vam donosimo 3 trika koja provjereno djeluju.

Investirajte u jedan skuplji komad namještaja
Ako želite da vam kuća dobije dozu luksuza onda ne bi bilo loše da kupite jedan skuplji komad namještaja bilo da je riječ o dizajnerskoj stolici, trpezarijskom stolu ili čak tepihu. No, nemojte pretjerivati, ako taj namještaj ima poseban dizajn koji je upečatljiv, dobro bi bilo da okruženje bude "jednostavno" uređeno.

Jako velika spavaća soba
Kada je riječ o spavaćoj sobi, onda nemojte štedjeti na veličini kreveta jer to će uveliko doprinijeti luksuzu. Potrebno je naglasiti da posteljina ili pokrivač treba biti nešto veći od vašeg kreveta zbog dekadentnog izgleda. Također, ne zaboravite standardne veličine jastuka zamijeniti većim, ali i iza njih dodati potporne četvrtaste koji će vam znatno koristiti dok čitate u krevetu.

Igrajte se materijalima
Namještaj jačih boja će dodati teksturu i dubinu prostoriji, a budite hrabri i sa živopisnim printom u koji možete presvući omiljenu fotelju ili klupu. Zatim odaberite neku svjetliju boju s uzorka koja će vam prevladavati u prostoriji. Koristite skupe materijale na manjim komadima namještajima ili na pojedinim dijelovima poput uzglavlja ili stolica kako biste uštedjeli novac. Trudite se da vam ostali namještaj bude tapeciran jer to dodatno dodaje na luksuzu.