Savjeti da vaše biljke duže traju

| Interior |

Stručnjaci za njegu sobnih biljaka se slažu da je najvažnije zalijevati ih, a preporučeno je to raditi ujutro.Ako to radite navečer, biljke će tijekom noći biti vlažne, što je zapravo plodno tlo za skupljanje raznih štetočina.

Svaka biljka treba određenu količinu vode prilikom zalijevanja, ali stručnjaci tvrde da nije svejedno u koja doba dana ih zalijevate.

Složili su se da je to najbolje raditi ujutro jer će to omogućiti biljci da upije vodu prije nego što postane prevruća (što može uzrokovati prebrzo isparavanje vode) i potamniti. Biljka koja je još mokra kada padne noć, ostat će vlažna dok se sunce opet ne pojavi, a to bi moglo biti plodno tlo za naseljavanje štetočina.

Obratite posebnu pažnju na zalijevanje biljaka na prozorima okrenutima prema jugu, koji obično imaju puno direktnog sunca.

Kada je sunčeva svjetlost nešto slabija, zalijevanje postaje nešto manje važno, odnosno trebate se prilagoditi sezoni jer se tako mijenja i potreba biljaka za vodom.

Važno je znati prepoznati znakove da previše ili premalo zalijevate biljku.  Dosljednost je općenito dobra "formula" za to da održite sobne biljke zdravima.

Njega biljaka svaki dan u isto vrijeme će pomoći steći naviku zbog koje se neće dogoditi da ih zaboravite zaliti.