Odlična ideja za blagdansko ukrašavanje doma

| Interior |

Kad smo bili djeca hit tijekom blagdana je bio snijeg u spreju i šablone koje su se stavljale na prozor kako bi ostavile trgove u raznim božićnim oblicima - snjegovićima, pahuljicama, borovima, zvijezdicama, Djedu Božićnjaku i slično. S vremenom je takvo blagdano uređenje lagano palo u zaborav, a djecu su zabavu pronašla u nekim drugim dekoracijama. No ove se godine trend vratio u nešto drugačijem obliku, a ideju je na društvenim mrežama sa svojim pratiteljima podijelila Instagram kreativka koju jako volimo pratiti - Maja Bešenić koja se krije iza profila @mycroatianhome. 

Ideja za blagdansko uređenje doma, @mycroatianhome

Sama ideja potječe s Pinteresta gdje postoje prava prozorska umjetnička djela napravljena na ovaj način. Naime, Maja je na prozorima koristila bijeli flomaster, takozvanu kredu u flomasteru (chalk marker ako pretražujete za dodatnu inspiraciju) koja se lako pere, ali i lako nanosi. Umjesto klasičnih blagdanskim motiva za koje ipak morate imati malo veći talent za crtanje, nacrtala je panoramu gradića. Jednostavno, a jako efektno, nešto što može gotovo svatko, a djecu će sigurno jako veseliti.

Ideja za blagdansko uređenje doma

Već smo po društvenim mrežama primjetili kako su odmah ovu ideju preuzeli i neki drugi ljubitelji zanimljivih interijera. Crteži se poosebno dobro vide noću i savršeno se ukalapaju uz svijetlo lampica, no bitno je naglasiti da je ovo toliko efektna dekoracija da nije nužno samo blagdanska, jednako kao što nije nužno da je napravite samo kako bi razveselili djecu već ćete razveseliti i svaku odraslu osobu. 

Ideja za blagdansko uređenje doma

Hvala Maji što nam je ukazala na ovu fantastičnu ideju, a nama samo preostaje da odemo do prvog hobby art shopa ili papirnice i kupimo kredu u flomasteru. 

Ideja za blagdansko uređenje doma
 
Ideja za blagdansko uređenje doma
Ideja za blagdansko uređenje doma