Nova VÄRMER kolekcija inspirirana zimom stigla je u robnu kuću IKEA Zagreb

| Interior |

Dostupna od listopada u robnoj kući IKEA Zagreb, VÄRMER je ograničena kolekcija dodataka za dom inspirirana zimom i blagdanima koju su dizajnirale dvije dizajnerske obitelji iz različitih dijelova svijeta, Švedske i Kenije.

Lijepi i funkcionalni komadi namještaja i ukrasa poslužit će za sve vrste zabava i, još važnije, za zajednička druženja u hladnim mjesecima.

Inspiraciju za dizajn ove kolekcije, koja će učiniti blagdanska druženja još posebnijima, pronašli su u svojim obiteljima i svakodnevici. Uz to, VÄRMER je uistinu posebna kolekcija koja omogućuje ljudima da se povežu sa svojim uspomenama i tradicijom te tako donosi niz proizvoda za aktivnosti koje vas mogu još više povezati – kuhanje, jedenje, druženje, opuštanje.

Mette Nissen, kreativni voditelj u tvrtki IKEA, istaknuo je: „U izradi kolekcije vodila nas je znatiželja u otkrivanju toga što nam je zajedničko, a što nas razlikuje u načinu kojim slavimo zimske blagdane u Keniji i Švedskoj. Uvidjeli smo kako uistinu nije važno živimo li na sjevernoj ili južnoj polutki – svugdje radimo slične stvari, jedemo, igramo se, družimo se“.

Kenijski dizajnerski par s adresom u Nairobiju, Naeem Biviji i Bethan Rayner, za ovu su kolekciju razvili proizvode poput seta zdjela inspiriranih avokadom, svijećnjak u obliku puzzli, laganu stolicu koja će odgovarati i malima i odraslima te višenamjenski stol za igranje. U tome su ih inspirirale sezonske aktivnosti tipične za Keniju, kao što su berba avokada, ali i druženje uz čašu kuhanog vina.

Dizajnerski par iz Švedske, Sarah i Jens Fager, ističu kako jako vole zimsko doba te su razvili izdržljive proizvode koje je lako premještati iz jednog dijela doma u drugi – lampu na baterije, košaru za nošenje trupaca te tabure za nisko sjedenje s djecom.

Svoje su mjesto u VÄRMER kolekciji pronašle i smećkaste navlake za jastuke, kalupi za kolače u šest različitih oblika, šalice, poslužavnik, ali i nekoliko zabavnih zvrkova.

Više informacija o novoj IKEA kolekciji možete pronaći na linku.