Koje boje trebate izbjegavati u spavaćoj sobi?

| Interior |

Spavaća soba je mjesto gdje se najbolje osjećamo i svako tko želi da mu bude ugodno i opuštajuće u ovoj prostoriji treba obratiti pažnju na boju zidova koja itekako utječe na raspoloženje i funkcioniranje.

U nastavku vam donosimo pet boja koje nikako nisu preporučljive za prostorije u kojima spavate i planirate odmor.

Crna

Osim što zamračuje sobu, boja poput crne stvorit će iluziju da ona izgleda manja nego što zapravo je. Iako vam mrak može pomoći da brže zaspete, posljedično će spriječiti vašu sposobnost ustajanja ujutro, a tama će vam prsihološki smanjiti energiju.

Neonske boje

Uvijek biste trebali izbjegavati upotrebu neonskih boja jer unose uzbuđenje i energiju u spavaću sobu. U takvoj atmosferi ćete se teže opustiti, što je svrha spavaće sobe. Umjesto toga, preporučuje se upotreba svjetlijih nijansi sive i bež boje.

Žuta

Žuta je vrlo poticajna boja jer svjetlost uvijek povezujemo sa suncem. Iako je veseli ton možda odličan za početak dana, oni koji se odluče za sobu s ovom bojom, najvjerovatnije da će navečer teže zaspati.

Crvena

Poput žute, i crvena je upečatljiva boja koja može izazvati osjećaj nemira ili uznemirenosti.
Te se dvije boje često koriste u marketingu jer stimuliraju osjetila, ato nije nešto što želite kada pokušavate zaspati.

Tamnosmeđa

Tamne boje pružaju osjećaj težine i mraka. To može smanjiti motivaciju za buđenje ujutro. No, ako volite tamne boje, onda ih radije upotrijebite da nešto njima naglasite, ali ne kao glavnu boju.