Kauč napravljen od starih komada Balenciaga odjeće primjer je kako reciklirati na kreativan način

| Interior |

Harry Nuriev, dizajner, rođen u Rusiji, stacioniran u New Yorku,  poznat po svojim Instagramerskim, internetskim interijerima iskoristio je stare komade Balenciagine odjeće i uobličio ih u velika sofu,  koja će svoj debi doživjeti  na nadolazećem Design Miamiju.

Za stvaranje ovog šarenog kauča trebala su mu dva mjeseca, a on je produkt službene suradnje brenda Balenciage i Nurieva.

Djelo je napravljeno od materijala koji su potpomognuti od Nurievinih bivših projekata i, naravno, odjevnim komadima modnog brenda Balenciaga.

Ovaj modni kauč dolazi nakon što je Nuriev za Design Miami 2018. stvorio tematski Balenciaga uredski prostor, uobličenu stvarnost na radnom mjestu koja je uključivala radni stolac prekriven bijelom tkaninom s tradicionalnim ruskim vezom.

Poput većine Nurievovog stila i dizajnerskog etosa Demna Gvasalia-e Balenciaga, kauč je slick chic izgleda koji uranja u nostalgiju napuhanih stolica iz 90-ih.

Srce kauča izrađeno je od mannequin baze obložene Balenciaga odjećom iz kolekcija koje se protežu posljednjih nekoliko godina.

Odjeća koja je korištena je ili oštećena, neprodana ili ostatak iz prethodnih sezona.

Efekt svijetlih kaleidoskopa odjeće sa šokovima primarnih boja sofi daje izgled kao da je roba lijepo ugurana u sušilicu sa staklenim vratima.

Instagram/@harrynuriev

Nuriev naglašava kako njegovo sjećanje služi kao njegova najveća inspiracija u dizajnu pa je tako ovaj kauč u obliku slova L sjećanje na njegov kauča iz djetinjstva koji je imao i gdje je sjedio s obitelji i s bakom i djedom.

Nurievovo stvaranje podudara se s trenutkom kada luksuzni i brzi modni brendovi ispituju kako reciklirati svoju neprodanu odjeću.

Pravo je osvježenje vidjeti umjetnika koji neprestanu, nepodnošljivu ponudu iz maloprodaje odijeva u drugačiji koncept, konkretno u uređenje doma.

Dizajner se nada da će se njegov koncept prenijeti i na druge dizajnere i ističe kako mu je važno pokazati mladim dizajnerima da mogu raditi s recikliranim stvarima te da se one mogu upotrijebiti na lijep način, u ispravnom obliku i s pravim materijalom.

Sjediti u gomili odjeće nikad nije izgledao, niti se osjećalo, bolje.

Instagram/@harrynuriev