Interijer utječe na vašu težinu

| Interior |

Instagram/ @tamara

Boja zidova, odabir posuđa iz kojeg jedete, ogledala... sve to utječe na vaš apetit.

Istraživači na Sveučilištu u Kaliforniji (SAD) proveli su niz studija o tome kako interijer utječe na težinu osobe i došli do vrlo zanimljivih zaključaka.

Boje zidova
Dugo nije nikakva tajna da boja zidova ima sposobnost utjecati na osobu. Na kraju krajeva, nije slučajno što su zidovi u restoranima brze hrane često obojeni u svijetlim nijansama narančaste, žute i crvene. Prema psiholozima i nutricionistima, ove boje su među onima koji izazivaju apetit. Ispostavlja se da tople nijanse izazivaju glad, dok pastelna paleta - plava, boja jorgovana, bež i roza - umiruju glad. Zbog toga je bolje izabrati hladne boje za kuhinju.

Ogledala
Psiholozi preporučuju uklanjanje ogledala iz prostorija gdje vježbate.

Mjesto na kojem jedete
Nutricionisti preporučuju da jedete sjedeći u blagavaonicii, a ne u hodu. Činjenica je da oni koji brzo jedu hranu, unesu u prosjeku 70 kalorija više. Da bi se kontrolirao proces, preporučljivo je uvijek jesti polako, na za to predviđenom mjestu. Sjetite se da večera treba trajati najmanje 20-30 minuta.

Posuđe
Izaberite pravo posuđe jer boja, oblik i veličina posuđa također utječe na proces gubitka težine. Dakle, hrana u bijelim i tanjurima jarkih boja izgleda privlačnije. Uvijek birajte male i tamne posude ako želite izgubiti višak kilograma.