IKEA unosi vesele boje u sivu jesen s novim kolekcijama

| Interior |

Ograničene kolekcije GRATULERA s predmetima iz 1970-ih i 1980-ih te SJÄLVSTÄNDIG, kao i dugoročna kolekcija LUSTIGT, u prodaji su od ovog mjeseca. Ali to nije sve – približava se zima, a IKEA je dočekuje VINTER 2018 kolekcijom koju ćemo vam predstaviti idućih dana.

GRATULERA

IKEA GRATULERA, prosinac

GRATULERA ponovo dolazi, ali sada s drugim i trećim dijelom. U listopadu IKEA predstavlja odabrane kolorističke favorite iz 1970-ih i 1980-ih godina, a u prosincu stižu minimalistički predmeti koji su obilježili 1990-te i 2000-te. Ova ograničena kolekcija sastoji se od namještaja, rasvjete, posuđa i nekolicine detalja za dom, odreda povijesnih IKEA predmeta koji su stekli kultni status.

IKEA GRATULERA, listopad

"Neki od ovih proizvoda su vintage ikone - i danas su posvuda prisutni. Još uvijek kupujem IKEA proizvode na aukcijama i u second-hand trgovinama. I vidim ljude koji dijele strast za poviješću i baštinom", izjavila je Karin Gustavsson, kreativna liderica u tvrtki. Ikone IKEA dizajna okupljene u ovoj kolekciji dostupne su u robnoj kući IKEA Zagreb i online.

LUSTIGT

IKEA LUSTIG, kolekcja igračaka

Polazna točka za sve IKEA kolekcije vezane uz igru je spoznaja koliko igranje može pozitivno utjecati na djecu, ali i odrasle, te koliko uistinu doprinosi boljem svakodnevnom životu. Ograničena kolekcija LUSTIGT stoga je potpuno posvećena igri, podjednako djece i odraslih. To je kolekcija u kojoj će svatko naći nešto za sebe – papiri za bojenje, puzzle, vijača s led svjetlom, set za tkanje, igra boćanja - i još mnogo toga.

IKEA LUSTIG, kolekcja igračaka

Pridružite se igri i zabavite uz LUSTIGT ograničenu kolekciju.

SJÄLVSTÄNDIG 

IKEA SJÄLVSTÄNDIG

Ograničena kolekcija SJÄLVSTÄNDIG sadrži proizvode koji ljude oslobađaju ustaljenih konvencija u domovima. Izvorno inspirirani "hackingom" i pristupom „uradi sam”, proizvodi su dizajnirani i proizvedeni s namjerom da ih vlasnici učine jedinstvenima – i vlastitima.

IKEA SJÄLVSTÄNDIG

"Zaronili smo u temu kreativnosti i nastojali sagledati što znači biti buntovan i nezavisan kad govorimo o namještaju i detaljima za dom. Također smo istražili kako omogućiti ljudima da mijenjaju, igraju se i nadograđuju ono što smo napravili", objašnjava Maria O'Brian, kreativna liderica u tvrtki IKEA. 

IKEA SJÄLVSTÄNDIG

Istraživanje dizajnerskog tima rezultiralo je kolekcijom snažne estetike, intenzivnih boja i upečatljivih uzoraka, poput metalne stolice u losos-ružičastoj boji ili sunčano-žutog konusnog jastuka. Modularni tepih, neobični jastuci ili nožice za namještaj koje se mogu nadograđivati i oblikovati po vlastitom nahođenju samo su neki od rezultata ovog znatiželjnog dizajnerskog eksperimentiranja.