Biljke koje će podići kvalitetu zraka u vašem domu

| Interior |

S obzirom na to da hladniji dani stižu i da ćemo uskoro provoditi najviše vremena u svom domu, trebamo pripaziti na kvalitetu zraka.

Slijedi hladniji period godine ili, drugim riječima, nekoliko mjeseci kada vrijeme najviše provodimo u svojim domovima pa je vrlo važno da prostorije u kojima boravimo budu prozračne i svježe.

Biljke koje držite u svojim domovima mogu vas zaštititi od duhanskog dima, bakterija, gljivica pa stručnjaci predlažu da kupite biljke koje pozitivno utječu na kvalitetu zraka.

U nastavku vam donosimo 3 biljke koje će podići kvalitetu zraka u vašem domu.

Kaktus

Kaktus će upiti štetna elektromagnetska zračenja i, generalno, odlično pročišćava zrak. Uz sve to, ova biljka ne zahtijeva puno svjetlosti i njege.

Aloe Vera

Osim što se koristi za regeneraciju kože i organizma, magična aloe vera odlična je i u pročišćavanju zraka. Brzo i učinkovito uklanja toksine, što uključuje i zračenje monitora i TV ekrana.

Palma

Možete isprobati i malo stablo palme. Prema istraživanjima koje je obavila NASA, palmino drvo Areka zauzima osmo mjesto u efikasnosti uklanjanja formaldehida. Jako dobro održava vlagu i svježinu u prostoru te brzo uklanja kemijske toksine iz zraka.