5 savjeta da iznajmljeni stan uredite po svom ukusu

| Interior |

Ako ste ikada živjeli u iznajmljenom stanu, onda sigurno znate kako je teško prilagoditi ga svojim željama i zahtjevima.

Nemate mogućnost pregrađivati zidove, mijenjati namještaj, skloniti ono što vam ne treba. Jedino što možete promijeniti su detalji – boja zidova, dekorativni predmeti, sitnice. No, često je i to dovoljno da životni prostor učinite puno ugodnijim i da iznajmljeni stan bude po vašoj mjeri.

U nastavku vam donosimo 5 savjeta da u potpunosti transformirate iznajmljeni stan.

Boja zidova

Svijetli zidovi učinit će prostor većim i otvorenijim. Boju uskladite s bojom postojećeg namještaja, a poigrajte se tako što ćete koristiti nekoliko različitih nijansi.

Naljepnice za zidove

Provjerite sa stanodavcem dozvoljava li bušenje zida. Ako je to moguće, lako ćete staviti slike i fotografije koje su vam važne. U slučaju da to nije moguće, prostor možete oplemeniti naljepnicama za zidove. U ponudi su najrazličitiji motivi, tako da ćete sigurno pronaći ono što vam se sviđa. Dodatni plus je to što su većinom jako pristupačne, a vrlo efektnije.

Osvjetljenje

Loše osvjetljenje utječe na dojam koji imate o cijeloj prostoriji. Ako ne želite uložiti novac u novi luster (to je nepraktično kad stan nije vaš), kupite podnu ili stolnu lampu koja će pružiti dodatno svijetlo. Pažljivo odaberite jer će ta ista lampa kasnije stajati u vašem stanu koji ćete urediti po svom ukusu.

Dekorativne sitnice

Pažljivo odabrani detalji odvući će pažnju s onog što vam se ne dopada. Veseli ili neobični print prekrivača za kauč, simpatični jastučići, nove zavjese i moderan stalak za nakit pokazat će da imate ukusa. Sjajne ideje za uređenje interijera pronaći ćete na internetu, pa prije odlaska u kupnju prečešljajte Pinterest i društvene mreže.

Oslobodite prostor

Podrazumijeva se da ono što se nalazi u unajmljenom stanu ne smijete baciti, ali to ne znači da mora biti izloženo pogledima. Sakrijte sve što vam smeta na najviše police ormara i dobit ćete prostor u kojem možete disati. Pretrpanost je najveći neprijatelj malog prostora, a to je nešto na što možete utjecati.