Fantastičan namještaj napravljen od dijelova aviona

| Living |

Maštoviti dizajneri su počeli upotrebljavati  dijelove starih vojnih i civilnih aviona te kreirali upečatljive komade namještaje koji se mogu okarakterizirati i kao prava umjetnička djela.

Ako obožavate avione ili volite putovati istima, ovo je pravi način da uredite dom ili radni prostor prema vašim afinitetima.

Od fotelje napravljene od motora aviona do stola koji je nekad bio krilo, predstavljamo vam sjajne komade namještaja koji će oduševiti čak i one koji se plaše letenja.

737 Cowling  fotelja

Engleska kompanija Fallen Furniture, specijalizirana za izradu inovativnog namještaja, kreirala je luksuznu kožnu fotelju „737 Cowling chair“. Ova fotelja je napravljena od autentičnih dijelova motora aviona Boeing 737.

Stol Mixer Tulip 737

Napravljen od aluminijske turbine aviona i stakla, stol „Mixer Tulip 737“ je neobična kreacija za koju su zaslužni dizajneri Rosario Gallina i Tiziano Rutilo.

Boeing 747 stol za sastanke

Masivan motor jumbo jet aviona Boeing 747 poslužio je kompaniji „MotoArt“ kao osnova za impresivan stol za sastanke.

Aviator Wing stol

Kompanija „Restoration Hardware“ dizajnirala je neobičan radni stol čiji oblik podsjeća na savijeno krilo vojnih aviona popularno zvanih lovcima. Inspiracija je potekla od izgleda takvih aviona u 2. svjetskom ratu.

F-light rasvjeta

F-light je modularan sistem za rasvjetu koji je u potpunosti napravljen od recikliranog aviona. Za ovaj zadivljujući dizajn zaslužna je kompanija „Coudamy Architectures“.