Žuta je boja koju morate imati u svom domu

| Design |

Žuta - boja koju morate imati u stanu
Žuta - boja koju morate imati u stanu

Žuta boja kao simbol sunca i topline zasigurno je najsretnija boja koja u svaki prostor unosi vedrinu. Ako ste pod stresom ili imate previše posla, žuta će vam pomoći da promijenite svoj raspored i da se osjećate sretnijima. Ako boja može napraviti sve to, zar ne mislite da biste trebali imati nešto žuto u svakoj sobi?  

Svakako pročitajte 10 načina kako pomoću žute boje učiniti dom vedrijim:

  1. Žuta i crna u kombinaciji postaju sofisticirane. Razmislite o dodavanju malo žute u svojoj crnoj sobi. Žuti kauč, stol ili zidna umjetnost može sobu iz dosadne crne pretvoriti u elegantnu i modernu sobu.
  2. Primarna žuta voli dječje sobe. Jeste li ikada primijetili da se primarna žuta boja koristi u vrtićima, centrima za učenje i dječjim igraonicama? Žuta potiče kreativnost i maštu, stoga je svakako dobar potez kada dječju sobu obojate u žutu.
  3. Osvijetlite svoj kvart. Vanjska boja vaše kuće može uljepšati ulicu pomoću žute. Blijedo žuta lijepo izgleda na starijim kućama, a svijetlo žuta u kombinaciji sa smeđom izgleda sjajno na kućama na plaži i tropskim domova.
  4. Oživite kućni ured. Ako vaš kućni ured ne daje osjećaj nadahnuća, dodajte neku boju sa žute palete. Dok potpuno žut ured može biti zbunjujući, pokušajte ga povezivanjem s smeđom ili zelenom poput mahovine učiniti idealnim mjesto za stvaranje.
  5. Dnevne sobe stvorene su za zlatnu. Bogata nijansa zlatne i boje nevena dobrodošle su boje u dnevnom boravku i blagovaonici. Budući da svijetlo žuta može biti iscrpljujuća za oči, odlučite se za prigušene tonove žute. Razmislite o korištenju žute kao akcent unutar dekora – jastuk, kauč, zavjese.
  6. Kuhajte unutar žute. Od žute poput boje banane do narančasto-žute poput boje bundeve, vaša će kuhinja postati mjesto o kojem svi pričaju. Ako je vaša kuhinja glavno središte kuće, neka vam žuta postane početak dobrih razgovora. 
    Žuta IT boja
    Žuta IT boja