Zavodljivi i nadrealni portreti u hiperrealističnoj savršenosti

| Design |

Slike izgledaju kao oštre, elegantne fotografije, međutim, u stvarnosti, svaka od ovih slika je ulje na platnu koje je stvorila umjetnica Anna Halldin Maule. Ova umjetnica proizvodi nevjerojatno detaljne i lijepe ženske portrete.
Umjetnica surađuje sa suprugom Tomom Maulenom, a sve slike temelje se na fotografijama na kojima je on snimio profesionalne modele, a onda Anna odabire fotografije koje joj služe kao inspiracija. Žene danas napadaju mediji koji diktiraju kako bi trebale izgledati i što bi trebale misliti i što bi trebale kupiti.

Serijom slika PERSONA, istražuje „maske“ koje danas žene nose u potrazi za otkrivanjem svog identiteta i ženstvenost te ljepotu koja je podložna materijalnim dobrima. Na jednoj razini njena besprijekorno izvedena djela slave ljepotu i glamur, a na drugoj reflektiraju našu kolektivnu opsjednutost modom i izgledom, istražujući „maske“ koje nose i definiraju se prema današnjim standardima ljepote. 

Za ideju kaže kako može rasti neko vrijemo dok ne dođe u fokus, a u nekim slučajevima inspiracija je trenutačna. Ideja se može temeljiti na određenom osjećaju, teksturi ili obliku koji je lijep. "Svjetlost je u slikarstvu vrlo važna, ona stvara dubinu i bogatstvo koje sve oživljava".

„Odrastajući u Švedskoj razvila sam ljubav prema minimalističkom dizajnu i radim s ograničenom paletom boja koja pomaže dok težim osjećaju ravnoteže“ kaže talentirana umjetnica. Unatoč tome što radi s ograničenom paletom nijansi i boja, sposobna je replicirati ljudske osobine tako nevjerojatno da njene uljane slike mogu proći kao fotografije. Anni treba 2-4 mjeseca kako bi dovršila jednu sliku, ovisno o veličini i složenosti slike. „Radim slike jakih, ponosnih i elegantnih žena, moje uljne slike trebale bi se odraziti i dati iskren pristup problemima s kojima se susreću žene u suvremenom društvu“. Anna Halldin Maule danas je jedna od najcjenjenijih hiperrealističnih slikarica.