Zavirite u prvu hrvatsku glamping kupolu

| Design |

Na Tjednu dizajna predstavljen projekt glamuroznog kampiranja u kupoli - ovog ljeta prvi put na Jadranu!

U centru Zagreba ovih je dana prvi put predstavljen KingDome - jedinstven proizvod koji predstavlja hrvatskim dizajnom luksuzno namještenu geodezijsku kupolu, prvu hrvatsku glamping kupolu. Glamping, kampiranje na glamurozan način, pruža istinski odmor na divljim i egzotičnim mjestima, daleko od hotelskih resorata i naselja, ali u punom komforu - u kupoli, s potpuno opremljenima kuhinjom i kupaonicom, a istovremeno na osami, s pogledom i nadomak moru, jezeru, skijalištu ili golf terenu.

KingDome

Navika da većinu svog života provodimo u pravokutnim prostorima oštrih bridova, čini boravak pod kupolom opuštajućim, i odmiče od svakodnevnice, a to je upravo ono što očekujemo od ljetovanja, zimovanja i rekreativnih putovanja – da se osjećamo kao u vlastitom kraljevstvu. Kupola je pak najčvršći i najstabilniji privremeni objekt koji postoji. Nevjerojatna otpornost na vjetar, nosivost konstrukcije koja može podnijeti i do nekoliko tona tereta (npr. snijega), te praktičnost konstrukcije za podršku svih instalacija i dodataka, svojstva su koja kupolu čine nezamjenjivom u glamping industriji.

KingDome

KingDome je razvila tvrtka Kupole bolje od šatora, a realiziran je u suradnji s 11 hrvatskih proizvođača namještaja i produkt dizajnera te arhitektonskim studijem Dizzconcept, te izložen kao dio postava Tjedna dizajna Zagreb. Proizvod čine geodezijska kupola promjera 7m i površine 40m2, portabl kuhinja, potpuno opremljena kupaonica, kompletan namještaj, te precizna tehnička dokumentacija, koja implementaciju proizvoda čini čistom i jednostavnom.

Prilika za pustolovni glamping uz more pruža se već ovog ljeta, kada se KingDome postavlja na nenaseljeni otok Mali Mišjak, jedan od najpitoreskinijh dalmatinskih otoka.

KingDome