Zanimljiv stan unutar stare tvornice marmelade

| Design |

Ovaj je zanimljiv dom nastao unutar povijesne zgrade, točnije iz tvornice marmelade u Szczecinu u Poljskoj koja je djelovala sve do početka Drugog svjetskog rata. Dizajnerski studio Loft Szczecin odlučio je zadržati veći dio izvornog karaktera zgrade što je rezultiralo neočekivanim i jedinstvenim dizajnom.

Kako bi ažurirali prostor prema njegovoj bogatoj povijesti te održali autentičnost, sačuvali su originalne drvene podove unutar sva 4 odvojena prostora stana. Povijesni podovi nadopunjuju topao karakter svojih izloženih opeka i lukova te zasvođenog stropa.

Stan unutar stare tvornice marmelade by Loft Szczecin design studio

Dekoracije koje možete vidjeti u stanu sežu iz 1950-ih i 60-ih godina kakve smo prilike imali vidjeti u zemljama širom Europe, uključujući i Dansku, Češku, Poljsku i Nizozemsku. Ovi moderni komadi namještaja iz sredine stoljeća dodaju zanimljivom stanu vintage atmosferu punu osobnosti. Za kuhinju je posebno izgrađen namještaj iz lagane iverice koja se lijepo razlikuje s podovima dok su površine napravljene od klasičnog bijelog mramora.

Stan unutar stare tvornice marmelade by Loft Szczecin design studio