Zaboravite na probušene gume na bicikli

| Design |

Nexo

Prazna ili probušena guma nešto je što svi vjerni ljubitelji vožnje biciklom mrze iz dna duše. Međutim, vozači mogu zaboraviti na zakrpe i teglenje pumpi - tvrtka Nexo iz savezne američke države Utah, stvorila je gume koje se ne mogu probušiti i koje nije potrebno napuniti zrakom. San svakog pravog vozača bicikle.

Iako ovake gume nisu novost, one nisu u širokoj upotrebi zbog slabe krutosti i šok apsorpcije u usporedbi s konvencionalnim gumama. Ali iz tvrtke Nexo tvrde da su pronašli rješenje za spomenute probleme. Gume su izrađene od polimer mješavine te čine savršenu ravnotežu između mekoće, elastičnosti i trajnosti.

Nexo

Proizvod dolazi u dva različita oblika - prvi su gume koje treba montirati na postojeće kotače s vijekom trajanja do 5000 kilometara, a drugi je oblik cijeli set guma i kotača koji mogu trajati više od 8000 kilometara.

Ako to nije dovoljno, Nexo je napravio svoje proizvode iz jednog komada materijala, što čini recikliranje stvarno lakim. S obzirom na to da se 10 000 000 tona biciklističkih guma i zračnica baca svake godine, ovo je svakako korak u pravom smjeru.

Crowdfunding video for Ever tires and Nexo Tires