Za svaki moderan stan

| Design |

Dobra lampa savršen je dodatak svakom dnevnom boravku. U vrijeme globalizacije i modernizma, dnevni boravci sve su sličniji. Dizajneri osmišljavaju nove linije namještaja pa masovni lanci skidaju dizajn tako da neovisno o financijskoj moći, većina dnevnih boravaka ima iste konture. Upravo neki dodatci poput lampi, vaza i sličnih sitnica daju vašem dnevnom boravku osobnost. Ovdje smo odabrali nekoliko najzanimljivijih i najkreativnijih, većina njih se mogu kupiti online, dok je nekolicina za sada ostala samo koncept.

 

Criminal Desk Lamp

Criminal desk lamp

U počast kralja popa, Michaela Jacksona, dizajner Sébastien Maleville osmislio je jedinstvenu lampu koja spontano oživljava geste i korake ovog plesnog maestra. Lampa pod nazivom “Criminal Desk Lamp,” inspirirana je Michaelovom pjesmom “Smooth Criminal“. Lampu čini kožni bijeli šešir smješen na zamišljenu glavu te aluminijske noge unutar kojeg je smještena žarulja. Lampa se pali i gasi pokretom rukom po šeširu koji je Michael proslavio. Ova lampa sigurno će biti odličan dodatak za dnevni boravak svih zagriženih Michaelovih fanova.

 

Coin Lamp

Coin lamp

Lampa Coin jednostavnog je i modernog izgleda, bazirana je na konceptu ljudskih vrijednosti i nagrada, a  pali se prekidačem na novčić. Dizajner Jethro Macey osmislio je lampu kojoj je vrijeme gorenja predodređeno. S ovom lampom možete biti sigurni da vam neće nikada ostati upaljena,a s obzirom da morate ubaciti novčić kako bi je upalili, sigurni smo da ćete dobro razmisliti treba li vam zaista. Jedno je sigurno, ova lampa je i dobra kasica prasica, a nakon nekog vremena kad izvadite novčiće moći ćete se počastiti s nekom finom papicom.

 

Balanced Stone Lamp

Balanced stone lamp

Jeste li se kao dijete voljeli igrati sa kamenčićima? Onda ste sigurno pokušavali slagali kamenčiće jedan na drugi. E, pa ova lampa donosi nam upravo to, složene kamenčiće od većeg prema manjem. Kamena lampa koja izgleda da je u savršenoj ravnoteži idealna je za apartmane na moru.

 

Digit Lamp

Digit lamp

Serija asimetričnih lampi Digit osmišljena je u limitiranoj ediciji od strane francuskog dizajnera Emmanuela Bableda. Lampe iz ove serije ručni su rad i ručno sušene u Muranu, što rezultira elegantnim i neobičnim dizajnom koji privlači poglede, a idealno nadopunjuje svaki moderni interijer pružajući mu pravo, a opet umjetničko osvjetljenje koje treba.

 

Mushroom Lamp

Mushroom lamp

Lampa u obliku položene gljive dizajn je australskog dizajnera Simona Duffa. Izgledom podsjeća na položenu gljivu koja se netom ubrana odmara na livadi. Koristi minimalnu snagu svjetlosti te ne služi za osvjetljenje već za stvaranje atmosfere. Ima mogućnost podešavanja jačine na trimer te je možete podesiti ovisno o vašem raspoloženju i potrebi. Zbog LED žarulje koja se ne grije sigurna je za svaku površinu. Za sada je proizvedena u limitiranoj seriji od 200 komada, no dizajner najavljuje skoro nadopunjavanje serije.   Nama se više sviđa bijela varijanta jer izgleda mnogo čišće i profinjenije.

 

Cedar Lamp Base

Cedar lamp base

Iako se ne uklapa u moderne dnevne boravke, ne znači da njen dizajn nije kreativan i zanimljiv. Ova lampa od cedrovog drva idealna je za osvjetljenje vaše male šumske kolibe na skrivenom i udaljenom mjestu. Uz svijetlo vatrice u kaminu, drvena lampa je sve što vam je potrebno za osvijetliti vašu romantičnu kolibu.

 

Serpente Table Lamp by Elio Martinelli

Serpente Table Lamp by Elio Martinelli

Serpente lampa, dizajnirana od strane Elia Martinellia 1965. godine za talijansko poduzeće Martinelli Luce, postala je klasična ikona dizajna dvadesetog stoljeća. Može se naći u muzejima diljem svijeta, uključujući stalni postav Metropolitan muzeja u New Yorku. Jedinstvena obilježja ove stolne svjetiljke su difuzno svjetlo, zakretanje gornjeg dijela, hemisferni bijeli opalni metakrilatni difuzor te metalna struktura lakirana u bijelo. Želite li posjedovati ovu kultu lampu možete je naći na popustu od $1860, dok je njena redovna cijena $2500. Kupiti je možete u Metropolitan muzeju u NY.