'WOODesign JM' - najtraženiji dizajnerski brend koji je uzdrmao pomalo dosadno tržište industrijskog namještaja

| Design |

U Laubi će se od 09.05. do 14.05. održavati najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu i jedini dizajn festival koji aktivira cijeli grad, organizira velike izložbe dizajna, predavanja, panele, radionice, prezentacije i uvijek rado viđene pop-up trgovine, poznato kao: 'Tjedan dizajna'.

 
Ovo četvrto izdanje te popularne manifestacije, osim u već spomenutoj Laubi, održat će se još na pedesetak lokacija diljem cijelog Zagreba, a svaka od njih imati će bogat program, te će ponuditi zanimljiv sadržaj. Za svakoga, reklo bi se, ponešto...
 
Ono, međutim, čemu se svi najviše raduju, te što se već neko vrijeme s nestrpljenjem iščekuje, prvo je javno izlaganje jednog novog imena na domaćoj dizajnerskoj sceni: Jurice Mihovca Mihe. Njegov brend 'WOODesign JM', naime, već neko vrijeme neumorno skuplja lajkove po društvenim mrežama, ali i - još važnije - narudžbe iz cijeloga svijeta.
 
"Odlučili smo uzdrmati već pomalo dosadno tržište industrijskog namještaja!", kaže nam taj mladi poduzetnik iz Zagreba koji je, potaknut poduzetničkom atmosferom u obitelji, a pogotovo svojom sestrom koja mu je uvijek bila najveća podrška u svemu što je radio, svoj hobi pretvorio u uspješan posao.
 
Preotekle godine pokrenuo je tako vlastiti brend 'WOODesign JM' s unikatnim stolovima i klub stolićima, a koji danas već ukrašavaju mnoge restorana u Zagrebu, ali i privatne stanove osoba željnih interijera kakve nitko drugi osim njih nema.
 
"Svaki stolić koji izađe iz 'WOODesign JM.' radionice je unikat i kao takav postoji samo jedan u svijetu", navodi Jurica, te veoma romantično dodaje kako svaki komad ima neku svoju priču koju nam želi ispričati.
 
Stolovi se izrađuju od dva komada hrvatskog oraha i svaki komad drva je jedinstven. Mihovec sam crta svaki stol i sukladno tome ga obrađuje, a zahvaljujući velikoj obitelji, ima sreću što sve potrebno za izradu ovih stolova može proizvesti unutar obiteljske tvrtke.
 
 
Njegov najrecentniji proizvod, stolić s motivom onog poznatog hotela u Dubaiju, Burj al-Arab, rađen je po narudžbi jednog stranog kupca, te više nije u prodaji, ali zato ono što Mihovec u svojoj radionici priprema kao idući projekt, vjerojatno je nešto najbolje što smo ikada vidjeli po pitanju stolića i, još važnije, originalnog hrvatskog dizajna.
 
Nakon serije stolića po rijekama 'Tigris' i 'Vindelälven', koje su također rađene po inozemnim narudžbama, zajedno sa svojom ekipom sastavljenom od arhitekata, stolara, dizajnera i raznih drugih entuzijaista, vrijedno radi na seriji stolova s motivima hrvatskih rijeka i otoka, a koja će uskoro biti puštena u slobodnu prodaju. Pri tome orah na stolu predstavlja obalu rijeke, a kaljeno staklo najbolje kvalitete predstavlja živu rijeku koja teče.
 
Sve to - ne moramo posebno isticati - izgleda fantastično!
 
Tjedan dizajna, uzgred kazano, održava se još od 2014. godine s ciljem povezivanja dizajnera i gospodarstvenika, te popularizacije dizajna u najširoj javnosti, ali nešto ovako kul i originalno kao stolići s dizajnom nadahnutim hrvatskim rijekama i otocima - slažu se mnogi, a pogotovo vlasnici ugostiteljskih objekata koji Mihovca svakodnevno kontaktiraju s raznim narudžbama i ponudama - do sada još nije viđeno.
 
Iz 'WOODesign JM-a', osim ovih genijalnih stolića, izašli su i razni drugi drveni proizvodi poput unikatnih daski za rezanje, kutijica za nakit, podmetača za čaše i šahovske ploče, a jedino što ne mogu napraviti - priznaje nam Jurica za kraj našeg druženja u njegovoj bajkovitoj radionici - drveni je lutak koji bi s vremenom postao pravi dječak.
 
Vidjevši međutim sve što je do sada uspio proizvesti, nismo baš sigurni da je to baš istina. A, i učinilo nam se da mu se nos malo povećao dok nam je to govorio...