Visoko potkrovlje s prekasnim modernim i rustikalnim detaljima

| Design |

Dobrodošli u prekrasno potkrovlje u Luksemburgu koje uspješno kombinira moderne i rustikalne detalje. Nedavno redizajnirano potkrovlje od strane arhitektonskog ureda Epad iz kraja prošlog stoljeća, postalo je prozračan suvremeni dom, unatoč brojnim izazovima obnove s kojima su se susreli na putu.

"Postojeći otvori na krovu, podovi i zidovi sačuvali su se i proširili gdje je to bilo potrebno", objasnili su arhitekti. "Dotadašnje uske i strme stepenice koje su vodile do potkrovlja su srušen i zamijenjene sa širokim, otvorenim drvenim i čeličnim stepenicama, koje sada vode do vrha kroz mnogo veći otvor u potkrovlju." Dnevno svjetlo sada dostiže hodnik i na nižem katu koji je prije bio u mraku.

Epad Architecture Office

Sobe se nalaze na donjoj razini, dok je kat rezerviran za zabavu. Društvena jezgra ovog potkrovlja je dnevni boravak, odnodno područje koje je pogodno za okupljanje prijatelja i obitelji. Moderni čelični kamin vlada na vrhu prozirne staklene ploče koja je dovoljno debela i čvrsta da se može hodati po njoj.

Šest velikih i četiri standardna krovna prozora preplavljuju prostor prirodnim svjetlom. Prema arhitektima, drvena krovna konstrukcija je temeljito obnovljena kako bi glavni stupovi i grede bili vidljivi. To strahovito pridodaje šarmu ovog visokog potkrovlja.

Epad Architecture Office