Vinski pluteni čepovi kao dio neobične stolice

| Design |

Stolac pod imenom "Shukhov Stool", nastala od strane dizajnerskog dua Anne Strupinskaye i Alexeyja Ivashkevicha, posvećena je poznatom tornju kojeg je projektirao ruski arhitekta Vladimir Shukhov. Toranj je izgrađen u Moskvi u ranim 1920-ima te ga krasi posebna struktura koja se sastoji od niza hiperboloidnih sekcija posloženih u savršen sklad kako bi stvorile ukupni konični oblik.

Toranj je poznat po svojoj strukturi jer ona omogućuje da izdrži iznimno velike terete. Anna Strupinskaya i Alexey Ivashkevich tako su odlučili primijeniti isti konstruktivni princip na komad namještaja.

Shukhov stool by Anna Strupinskaya & Alexey Ivashkevich

Shukhov stolac je sastavljen od 24 strukturna drvena elemenata. Svi zglobovi za mali stolac su 3D tiskani. Genijalni namještaj komad može biti sklopljen i rastavljen do najstinijih detalja mnogo puta te vam je za njezino postavljanje potrebno oko 10 minuta.

Anna i Alexey pružanju različite sjedalice za stolac - od vinskih plutenih čepova do udobnih jastuka. Zahvaljujući svojoj razigranosti i svestranosti, stolac se može integrirati u različite suvremene interijere. Kako vam se sviđa?

Shukhov stool by Anna Strupinskaya & Alexey Ivashkevich