Uredite i strop, ne zaboravite na tu površinu

| Design |

Kada netko kaže ili kada uopće pomislimo na strop, odmah nam na pamet padne samo bijela površima o kojoj ne trebamo voditi previše računa, ali to zbilja ne mora biti tako.

Uređenja stropa može ovisiti o boji ili stilu zidova koji ga okružuju, ali i efektu koji želimo postići u nekoj prostoriji. Stropove možetemo ukrasiti gredama, štakutarama ili pak led rasvjetom. Novi trend su i lažni stropovi koji će prostoriji dati i novi karakter te je mogu vizualno smanjiti ili povećati. 

Osim za stvaranje upečatljivog dojma u interijeru, štukaturom se može postići efekt optičkog sniženja stropa. Jedan od načina za to je kombiniranje dviju boja. Strop obojen u tamnu ili toplu boju vizualno će sniziti prostor, a isti efekt postići ćete i s bijelim stropom te zidom koji nije obojen do stropa nego nešto niže. Tradicionalistički jednobojne prostore vizualno se može učiniti nižima tako da se na sve zidove, na određenoj visini, postave ukrasne štukature.

Dojam prozračnosti i prostranosti stvaraju kasetirani stropovi koji će uz to oživiti atmosferu šarmantnih engleskih interijera. Strop obložen drvenim gredama stvorit će rustikalni ambijent seoskih interijera. Bez obzira da li svome stropu dodate neki reljefni dodatak ili se jednostavno poigrate bojama i dezenima, vaš plafon će se istaknuti svojom ljepotom i posebnošću. U fotogaleriji pogledajte nekoliko ideja kako različite vrste stropova primijeniti u modernim, klasičnim, rustikalnim interijerima.