Umjetnički nakit s najljepšom ljubavnom porukom

| Design |

FREYWILLE kolekcija Hommage a Alphonse Mucha je jedan od najljepših opusa kojeg čine setovi nakita posvećeni remek-djelima istoimenog slavnog češkog slikara i najvažnijeg protagonista umjetničkog pokreta Art Nouveau.

FREYWILLE kolekcija Hommage a Alphonse Mucha
FREYWILLE kolekcija Hommage a Alphonse Mucha

U bečkom ateljeu spreman joj se je pridružiti još jedan čaroban dizajn - Poésie d’amour. FREYWILLE ujedinjuje nježne pastelne nijanse i secesijsku ornamentiku u poetičnu kompoziciju koja senzualno reinterpretira zanos ženskom ljepotom te osjećaj zaljubljenosti i beskrajne radosti. Austrijski umjetnici nadahnuće nalaze u fascinantnim Muchinim crtežima žena na cvjetnoj pozadini, tzv. femmes fleur, čija lica uokviruje bujna kosa ukrašena bogatim ornamentima i paunovim perjem.

FREYWILLE kolekcija Hommage a Alphonse Mucha
FREYWILLE kolekcija Hommage a Alphonse Mucha

FREYWILLE dizajn Poésie d’amour moderna je reinterpretacija secesijske manire u kojoj se dinamične, valovite linija sinkopiranog ritma, dekorativnost i asimetričnost pretvaraju u suptilne, ljubavne stihove nježnih smaragdnih i ružičastih tonova. Svaka FREYWILLE umjetnička minijatura od emajla izrađuje se jedinstvenim i iznimno složenim procesom koji podrazumijeva više od 100 pojedinačnih koraka od kojih je većina ručni rad. Poésie d’amour je prvi FREYWILLE dizajn u kojem se emajl postavlja u okvire od 24kt rose gold pozlate.