Trikovi kako da zauvijek potjerate mrave iz doma

| Design |

Proljeće je i u svima je nemir. Životinjski se svijet budi, a mravi postaju sve aktivniji i aktivniji. Svakodnevno se svi borimo s mravima i pitamo se kako ih otjerati iz kuće. Donosimo Vam neke od najučinkovitijih  metoda. Svakodnevno čistimo svoje domove, ali to ponekada nije dovoljno. Samo brisanje prašine, usisavanje i pregled nije dovoljan da se sigurno zaštitimo od najezde mrava. Potrebno je puno više i snažnije pristupiti čišćenju doma i to s jakim sredstvima. Posebice su kritična mjesta za koja već znate da služe kao okupljalište mrava. Ukratko, temeljito očistite kuću.

Neki ga vole, a neki ne, ali cimet je čudo u borbi protiv mrava. Njihove rute pospite cimetom i mravi bi kroz par sati trebali napustiti kuću jer se zna da ne podnose intenzivan miris cimeta. Još jedno poznato sredstvo koje imate u kući je ocat, točnije bijeli ocat. Koristite ga pomoću raspršivača. U boci promiješajte ocat i vodu i površine na kojima su mravi pošpricajte time. 

Dječji puder, kreda i kuhinjska sol također čuda rade u borbi protiv mravi. Sol otopite u kipućoj vodi i ulijte u raspršivač. Također pošpricajte sva mjesta gdje se mravi okupljaju. Slana površina spriječiti će ih da ulaze u kuću. Dječji puder ili krenu usitnite, smrvite i pospite po pukotinama zida, skrovištima mravi. Malo po malo mravi će odustati od borbe i pokušati naći druge puteve.