"Tom i Jerry" stolice Konstantina Grcica

| Design |

Ako posjedujete kuhinjski pult ili radni stol i u potrazi ste za stolicama koje bi uz njega najbolje pristajale, a pritom ste štovatelj minimalizma i pročišćenog dizajna, predlažemo vam stolice proslavljenog industrijskog dizajnera, Konstantina GrcicaOve su nas stolice osim svojom savršenom jednostavnošću, oduševile i funkcionalnošću jer se mogu prilagođavati ovisno o potrebama i visini osobe koja sjedi. Vijak od polipropilena koji omogućava prilagođavanje obojen je jakim tonovima plave, crvene, crne i bijele, a sam mehanizam se svodi na vrlo jednostavno okretanje vrha stolice ovisno o tome želite li podignuti ili spustiti stolicu. Izrađene od bukovine sa pomalo retro prizvukom, vrlo lako se uklapaju u različite interijere. 

"Tom i Jerry" stolice spoj su jednostavnosti, funkcionalnosti i elegancije

Sve je dakle, podređeno logici jednostavnosti, ali i eleganciji koja prati ovakav dizajn. Konstantin Grcic je jedan od najuglednijih europskih industrijskih dizajnera. Nakon stjecanja diplome na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Londonu, pozornost struke i javnosti stekao je radom u različitim područjima dizajna pa je tako 2001. njegova svjetiljka Mayday postala dijelom stalnog postava Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku.

"Mayday" svjetiljka dio je stalnog postava Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku
"Mayday" svjetiljka dio je stalnog postava Muzeja moderne umjetnosti u New Yorku

Grcicev najpoznatiji projekt dosad ostaje stolica "Chair One", koja je višestruko hvaljena, a njegov studio Konstantin Grcic Industrial Design surađuje s najvažnijim imenima svjetskog industrijskog dizajna. 

"Chair One" stolice najpoznatiji su projekt Konstantina Grcica