Tko kaže da minimalizam i zabava ne idu zajedno?

| Design |

Smještena u Japanu, ova obiteljska kuća pravi je dokaz da minimalizam nije rezerviran samo za samce ili parove bez djece. Dizajnirana 2016. godine od srane Tukurito arhitekata, opremljena je jednostavnim, spartanskim dizajnom koji omogućuje sitnim detaljima da zasjaju.

Uzorak riblje kosti na pultu u suprotnosti je s ravnim drvenim daskama i jednostavnim izloženim rebrastim gredama na stropu. Sve je izrađeno od sličnih materijala, zbog čega je razlika u uzorcima daleko više upečatljiva. Jednostavne željezne i drvene otvorene police, kamen i gola rasvjeta bili bi potpuno spartanski da ih ne krase luksuzne pojedinosti.

Tukurito Architects

Prozor u visini očiju omogućava uvid u privatno, spokojno dvorište te tako nudi osjećaj privatnosti. Kaskadni nagib krova stvara vodoravan prostor u domu te omogućava kiši i snijegu da nježno sklilzne s njega.

Poseban je naglasak stavljen na prirodne materijale poput drva i kamena, s dodatnim naglaskom na meku, prigušenu paletu sive i praškasto plave. Svaki kutak kuće pažljivo se koristi, bez nepromišljenog prostora za otpad. Najviše pažnje svakako privlači zid za penjanje koji dovodi do višenamjenskog potkrovlja, dokazujući da minimalizam može biti i luksuzan i zabavan.

Tukurito Architects