Sve popularniji glamping stiže i u Hrvatsku

| Design |

Ako pri pomisli na idealan odmor zamišljate izolaciju na pustom otoku, u miru daleko od svega, no bez odricanja blagodati modernog života, tople vode, struje, udobnog kreveta i WiFi-ja, za vas je glamping kao stvoren. 

Glamping je kampiranje na glamurozan način. Pruža istinski odmor na divljim i egzotičnim mjestima, daleko od hotelskih resorata i naselja, ali s jednom ključnom razlikom u odnosu na kampiranje kakvog poznajemo - u punom komforu. U prostranoj i luksuzno namještenoj kupoli, s potpuno opremljenima kuhinjom i kupaonicom, a istovremeno na osami, s pogledom i nadomak moru, jezeru, skijalištu ili golf terenu.

Glamping stiže i u Hrvatsku

Hrvatska je, sa svojim spektakularnim prirodnim ljepotama, i velikom površinom neiskorištenog negrađevinskog zemljišta, kao stvorena za glamping. To je ponukalo tvrtku Kupole-bolje od šatora da, u suradnji s domaćim dizajnerima i proizvođačima namještaja, razvije prvu hrvatsku glamping kupolu. U potpunosti dizajnirana i proizvedena u Hrvatskoj, glamping kupola predstavlja jedan od rijetkih domaćih proizvoda koji pružanju podršku nacionalnoj strateškoj industriji - turizmu.

Geodezijska je kupola apsolutno najčvršći i najstabilniji privremeni objekt koji postoji. Nevjerojatna otpornost na vjetar, nosivost konstrukcije koja može podnijeti i do nekoliko tona tereta, npr. snijega, te praktičnost konstrukcije za podršku svih instalacija i dodataka, svojstva su koja kupolu čine nezamjenjivom u glamping industriji.

Glamping stiže i u Hrvatsku

Uz sve to, rijetko će se naći netko tko će izgled ili dojam boravka pod kupolom opisati drugačije nego u superlativima. Navika da većinu svog života provodimo u pravokutnim prostorima oštrih bridova, čini boravak pod kupolom opuštajućim, i odmiče od svakodnevnice, a upravo je to ono što očekujemo od ljetovanja, zimovanja i rekreativnih putovanja.

Prva hrvatska glamping kupola, uređena namještajem hrvatskih dizajnera i proizvođača, bit će izložena kao dio zagrebačkog Tjedna dizajna od 3. do 8. svibnja, dok će već ovog ljeta osvanuti na jednom od otoka u šibenskom arhipelagu, i nekome pružiti dosad neviđeno iskustvo odmora.

Glamping stiže i u Hrvatsku