Suvremeno utočište u samom središtu Bukurešta

| Design |

Arhitektonski duo Rosu-Ciocodeica nedavno je završio sa svojim projektom pod nazivom Apartment M - suvremeno utočište koje se nalazi u srcu Bukurešta u Rumunjskoj. Cjelokupni koncept i izgled projekta prilagođen je dinamičnom načinu života obitelji koja sada živi u svom novom domu.

Ideja je bila otvoriti dnevne prostore bez ugrožavanja fleksibilnosti. Visoka razina intimnosti za svakog člana obitelji postignuta je jasno razdvojenim sobama.

Rosu-Ciocodeica Architects

"Krajnji rezultat integrira kuhinju i ured u postojeći velikodušni dnevni boravak kao sjecište dviju pravokutnih volumena s prostorom za blagovanje u samom središtu ovog raskrižja koje postaje središnja točka doma", rekli su arhitekti. "Dakle, funkcija se spaja u zajedničku sliku, na kojoj drvo, i horizontalno i vertikalno postavljeno, pokriva prostor za odlaganje, omogućuje fluidnost i jedinstvo prostora te stvara neutralnu pozadinu u isto vrijeme."

Rosu-Ciocodeica Architects

Žarište stambenog prostora je metalni stakleni zid kojim se može podijeliti mali prostor za okupljanje kada je to potrebno. Još jedan zanimljiv element je gotovo nevidljiv ormar postavljen u hodniku, prekriven ogledalima s tri strane te crnom veoma tankom pločom koju možemo vidjeti iz dnevne sobe.

Noćno područje slijedi istu paletaboja koju imamo prilike vidjeti u cijeloj unutrašnjosti. Glavna okosnica cjelokupnog dizajna jest neutralna pozadina za male zahvate i osobne predmete koji personaliziraju svaki privatni prostor.

Rosu-Ciocodeica Architects