Stolić s hrvatskim potpisom oduševljava europske Design Weekove!

| Design |

Mag Rack
Mag Rack

Kaos na stoliću u dnevnoj sobi ili u uredu svima je poznata pojava i često nerješiv problem. Nikola Popović, hrvatsko-austrijski arhitekt i dizajner, pronašao je uspješno rješenje lansirajući Mag Rack stoliće s kojih časopisi nestaju jednim pokretom ruke.

Prototipovi stolića izrađeni su u suradnji s Institutom za drvo pri Sveučilištu primjenjenih umjetnosti u Beču,a proizvedeni su od strane hrvatskog proizvođača Gala drvo. Izazvali su veliki interes javnosti pojavljujući se na izložbama u bečkom Stilwerku, poznatom lancu šoping centara za dizajn, a nisu prošli nezapaženo niti kod mnogobrojnih stručnjaka iz svijeta dizajna koji su ih uvrstili u kategoriju najinovativnijih na tržištu te su ih visoko ocijenili na natječaju za dizajn uporabnih predmeta Novum Buche. Ovo priznanje otvorilo je put daljnjem predstavljanju stolića u skupini izabranog austrijskog dizajna na Dutch Design Weeku u Nizozemskoj, Designbloku u Pragu te Tjednu dizajna u Moskvi.

Mag Rack
Mag Rack

Funkcionalni Mag Rack stolići izrađeni od drva sa dvije osnovne obloge, akrilom i linoleumom te u više boja, a ističu se po funkciji brzog osiguravanja čiste, prazne površine samo jednim potezom ruke. Utori na bočnim dijelovima dizajnirani su tako da knjige i časopisi pri klizanju u utore lako nalaze mjesto, ne savijajući se, a stol se doslovno u sekundi pretvara u čistu, oslobođenu površinu.

Mag Rack Table Series kritičari duhovito opisuju i kao „stolić za gašenje požara“ i „onaj koji spašava u sekundi“. Pogotovo se praktičnim pokazuju u trenutku nenajavljenih gostiju, kada se u površina stola pretvara u idealnu površinu za odlaganje vinskih čaša, grickalica i svijeća. Jednako brzo stolići se mogu pretvoriti i u poligon za dječje sitne igračke i slagalice, nakon čega im se još brže može vratiti prvobitna namjena.

Mag Rack
Mag Rack

Prije nego Mag Rack stolići krenu u serijsku proizvodnju, do njih se povoljno može doći sudjelovanjem na platformi Kickstarter koja u sljedećih 37 dana prikuplja sredstva za početak masovne proizvodnje. Ovim putem ljubitelji dizajna i potencijalni kupci imaju priliku poduprijeti projekt novčanom donacijom, a zauzvrat dobivaju pojedini predmet koji izaberu poduprijeti. Više informacija o samoj kampanji može se pronaći na linku Kickstarter platforme. Ukoliko kampanja bude uspješna, stolovi će se moći naručiti i online na www.magracktables.com ili pronaći u odabranim dućanima namještaja.

Mag Rack
Mag Rack