Što treba ženi u svemiru prema NASA-i?

| Design |

Prije 40 godina, kada žene još nisu glasno zazivale ravnopravnost s muškarcima, a androgena moda još nije bila rođena, inženjeri NASA-e su s 'pravom' mislili kako će žena astronaut htjeti ostati djevojka čak i u svemiru.

1978. godine su znanstvenici na Massachusetts Institute of Technology razvili kozmetičku kapsulu za make-up uključujući sve potrebne proizvode kako bi se žene mogle našminkati bez bojazni da će se njihova kozmetika raspršiti po galaksiji. Prisjetimo se izjave prve Amerikanke u svemiru, Sally Ride koja je u NASA-inom tweetu rekla ''Možete zamisliti samo rasprave NASA-inih inženjera koji su uglavnom muškarci o onome što će žena trebati u svemiru.''

Ono što prema ovoj svemirskoj make-up torbici svim ženama u svemiru treba su olovka za oči, maskara, sjenilo za oči, rumenilo i ruž, kao i naravno sredstvo za uklanjanje šminke. Zanimljivo je da ti isti znanstvenici nisu razmišljali o proizvodima a njegu kože te su zaključili kako oni nisu potrebni.

No, ipak je to bilo prije 40 godina te smo sigurni da su se od tada mnoge stvari promijenile te da žene u svemiru sada imaju ono što im je uistinu potrebno.

Pogledajte zanimljiv video kako se pere kosa u bestežinskom staju

Karen Nyberg Shows How You Wash Hair in Space