Što nas čeka u IKEA Pop-up robnoj kući u Ilici?

| Design |

Privremena "probna kuća" IKEA u zagrebačkoj Ilici 42 otvara se sutra, 25. listopada, u 12 sati. Posjetitelji će do kraja prosinca moći razgledati ovaj inspirativni showroom namijenjen isprobavanju IKEA rješenja, savjetovanju sa stručnjacima, radionicama za bolji i održiviji život kod kuće, a poseban program i dio Probne kuće posvećen je djeci.

Privremena "probna kuća" IKEA

„U Probnoj kući IKEA posjetitelji mogu isprobavati IKEA proizvode i rješenja za uređenje i opremanje doma, ali i dobiti savjete naših stručnjaka. Naime, mi znamo kako je odabir namještaja proces koji zahtijeva određeno vrijeme i angažman te Probnom kućom želimo omogućiti ljudima da najprije isprobaju rješenja koja nudimo i pronađu najbolji način kako ih implementirati u svoj dom. Također, posjetiteljima Probne kuće pripremamo i brojna iznenađenja“, najavio je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.

Smještena u prostoru veličine 500 m2, Probna kuća IKEA posjetiteljima će olakšati odabir i planiranje kuhinje uz pomoć IKEA stručnjaka, kao i odabir i planiranje PAX sustava ormara. Uz stvarne kuhinje, građani će uz pomoć tehnologije virtualne stvarnosti moći zaviriti i u IKEA virtualnu kuhinju. Svakog utorka i četvrtka od 18 sati, posjetitelji će se moći opustiti uz nove švedske igrane i dokumentarne filmove, za što se pobrinulo Veleposlanstvo Švedske u Republici Hrvatskoj. Srijeda poslijepodne je rezervirana za obiteljski turnir Čovječe, probaj se ne naljutiti.

Privremena "probna kuća" IKEA

Prva aktivnost za građane slijedi već ovu subotu, 29. listopada, pod nazivom Probaj jesti Frühstück u krevetu. Posjetitelje Probne kuće IKEA zabavljat će dobro uhodani DJ trojac Frühstück s kojim smo se već družili na vrhu zagrebačkog Drvenog nebodera u sklopu IKEA urbanog vrta. Rasplesanu atmosferu dodatno će začiniti i tim IKEA Fooda koji će okupljenima servirati slasne i zdrave zalogaje.

Za najvažnije ljude na svijetu – djecu, osiguran je i opremljen poseban kutak u kojem će se moći bezbrižno zabavljati i razvijati svoju kreativnost i maštu. Među inspirativnim aktivnostima koje je IKEA osigurala za djecu su brojne radionice i dječje predstave koje pripremamo u suradnji s kazalištem Tvornica lutaka. Radionica izrade skulptura od povrća te predstava o važnosti očuvanja okoliša educirat će najmlađe o održivosti koja je iznimno važna za tvrtku IKEA.

Prva organizirana aktivnost s djecom održat će se sljedeći ponedjeljak, za Noć vještica, pod nazivom Probaj biti zombi DJ. Djeci od 3 do 12 godina pripremili smo pravo šminkanje u zombije, a DJ će učiti male zombije kako miksati glazbu na partiju. U prosincu će dječji kutak Probne kuće posjetiti Sveti Nikola, Sveta Lucija te Djed, ali i Baka Mraz. Na samu Staru godinu očekuje nas i jedna kazališna praizvedba. Riječ je o predstavi Popeye. 

Privremena "probna kuća" IKEA

S partnericama iz udruga B.a.b.e., Ženska soba i CESI, od 25. studenog do 10. prosinca u Probnoj ćemo kući nizom aktivnosti obilježiti 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

U suradnji s Udrugom Kamensko, organizirat će se besplatni tečaj osnova šivanja i krojenja za odrasle, a uoči Svetog Nikole djeca će imati priliku uz stručnu pomoć teta iz Kamenskog izraditi svoje platnene čizmice za poklone. U Probnoj kući održavat će se i besplatni tečaj osnova švedskog jezika. Ljubitelji fotografije i gastronomije doći će na svoje na radionici umjetničkog fotografiranja hrane, a pripremili smo i radionicu o uzgoju biljaka kod kuće.

Posebna poslastica bit će proslava iznenađenja za rođendan jednog IKEA fana rođenog u studenom, a trend spavanja u robnim kućama IKEA diljem svijeta moći će iskusiti i hrvatski zaljubljenici u skandinavski dizajn i to u Probnoj kući IKEA.

Detaljan pregled svih aktivnosti u Probnoj kući te prijave za radionice i predstave moći će se od utorka 25.10., pratiti na web stranici.