Srednji vijek i moderan redizajn nikada nisu bolje izgledali zajedno

| Design |

Anke i John Summerhill bračni par koji radi za dizajnerski studio Minotti London, renovirali su nedavno stan u srcu srednjovjekovne Barcelone u četvrti Barrio Gotico. Područje je poznato po tamnim, uskim ulicama i povijesnoj arhitekture, no upravo suprotno tome, par je odlučio otvoriti ovaj stambeni prostor na četvrtome katu i kreirati suvremeni izgled s puno prirodnog dnevnog svjetla.

Svjetli drveni podovi i bijeli zidovi stvaraju svijetlu pozadinu, idealnu za ovaj srednjovjekovni stan u suvremenom stilu. U kuhinji pronalazimo moderan prostor za jelo koji je pogodan za otvaranje još jedne boce vina kojeg ćete dohvatiti iz velikog vinskog hladnjaka za vrijeme večere.

Blagovaonica ima kružni bijeli mramorni stol iznad kojeg se nalazi cool, molekularna struktura - crno-zlatni luster koji odvlači pažnju svakome tko zakorači u stan. Mješavina svijetlih i tamnih neutralnih boja nastavlja se i u susjednom prostoru za sjedenje, stvarajući toplu, udobnu vibru.

Dizajn je sačuvao velik dio karaktera strukture te je pritom isključivo ažuriran izgled. Summerhillsi su tako ostavili izložene originalne grede i opeke u dnevnom boravku koji daju suvremenom prostoru povijesni šarm.