Spoj starog i novog u novoobnovljenoj vili u Puli

| Design |

 

Domaći projektni ured Tobis inženjering, nedavno je završio obnovu i rekonstrukciju prekrasne obiteljske vile u mediteranskom stilu.

Vila Martinuzzi datira iz 1890. godine, a novi vlasnik imao je samo jedan jednostavan zahtjev za svoju ne tako jednostavnu vilu punu fantastičnih rješenja i detalja. Cilj renovacije bio je postići stambeni prostor u kombinaciji tradicionalnog i modernog stila, ali bez prisile nametanja gradnje koja samo obnavlja starinu.

Prizemlje s 45 centimetara debelim kamenim zidovima, karakterističnima za mediteranski stil, poslužilo je kao tradicionalna baza za moderan i suvremeni prvi kat vile. U prizemlju se nalazi moderna kuhinja, originalno stubište iz 1890. godine, kupaonica, spavaća soba i dnevni boravak s blagovaonom.

Dio kosog krova prekriven je staklom koje dopušta dnevnoj svjetlosti da prođe kroz krov i kroz pod prvog kata sve do prizemlja.

Gornji kat ima dvije kupaonice i čak tri spavaće sobe.

Fasadni paneli su različitih formata, raspoređeni u nepravilnom oblicima.

Finaliziran projekt uspio je objediniti stari s novim, kamen sa staklom, crne podove s kamenim zidovima i dobiti cjelinu u kojoj bi rado provodili svoje vrijeme.