Skriven vrt u prekrasnoj moderno-rustikalnoj kući

| Design |

Dijelom moderna, dijelom rustikalna šarena kuća u Melbourneu u Australiji naša je današnja doza inspiracije. Zamišljena od strane Austin Maynard Architectsa pod nazivom Alfred House, zapravo je redizajn dvaju ranije postojećih katova zgrade s dvijema spavaćim sobama i malim intimnim vrtom u kojem mogu uživati samo stanari.

Alfred House

Cilj projekta bio je proširiti vanjsku površinu na nekonvencionalan i razigran način. "Gradeći na granici i internalizaciji stražnjeg vrta, stanari sada imaju otvoreni prostor", objasnili su arhitekti. "Otvaranjem vrata u privatan vrt čineći ga dijelom doma, sama imovina se proteže i omogućuje ulazak svjetlosti i svježeg zraka."

Cijeli prostor je reorganiziran te od sada stanari imaju otvorenu kuhinju i blagovaonicu na glavnoj razini. Na drugom katu sada imaju uz spavaće sobe i kupaonicu, ured te ostavu.

Alfred House

Održivi značajke projekta su bijeli krovovi koji drastično smanjuju urbano zagrijavanje, imaju visoke izolacijske performanse, stvaraju pasivnu ventilaciju te sadrže veliki spremnik za vodu koji skuplja i ponovno koristi krovnu vodu.

Alfred House