Sjajne lampe kakve još niste vidjeli

| Design |

Pod imenom iLLuminite krije se skup dekorativnih noćnih svjetala koje dizajnirao studio SturlesiDesign. Lampe su nastale kao ideja tijekom potrage za jedinstvenijim i originalnijim izborom noćne i ambijentalne rasvjete.

Ispostavilo se da akrilna stakla funkcioniraju jednako kao optička vlakna - dovoljno je upaliti jednu stranu i akrilno će staklo dovesti svjetlost sve do druge strane, čak i ako je akril graviran. Nakon što je tim dobro proučio taj proces, odlučili su eksperimentirati s materijalima. Tadašnji cilj bio je kreiranje proizvoda po pristupačnom rasponu cijena. LED rasvjeta čini oko% 50 cijene proizvoda pa je izazov bio pronaći jeftin materijal i tehnologiju koji mogu zadržati sve elemente na jednom mjestu - nakon nekoliko istraživanja, kao savršen materijal predstavljen je beton.

iLLuminite by SturlesiDesign.

Beton je jeftin i izdržljiv materijal koji se može poprimiti bilo koji oblik, a kada je u kombinaciji s pravim materijalima, izgleda jednostavno savršeno. Tako danas studio, koji se nalazi između Tel Aviva i Jaffe, stvara niz svjetiljki u različitim oblicima i bojama, a neki od njih dijele čak i istu betonsku podlogu pa tako možete uživati u drugačijem dizajnu bez kupnje dodatne baze.
 
Dostupni u različitim geometrijskim oblicima, od životinja do arhitektonskih oblika, na web shopu te na Etsyju.

iLLuminite by SturlesiDesign.